söndag 16 augusti 2009

Mycket väder

Har tillbringat en förlängd helg hos goda vänner i Bodö. Det har blivit tradition att ta med båten över kölen för en fiskehelg tillsammans på havet så här års. Bör vara minst femton år sedan vi drog iväg utanför Saltströmmen första gången. Minns att jag var så förundrad över att man kunde få fisk bara genom att sänka ner "Svenskpirken" i djupet - utan agn, bara stålkrokar som bete. Torsk och sej brukar vi få - och "Hyse" - vår kolja - förutom en del annat matnyttigt.

Denna gång har tyvärr inte vädergudarna varit på vår sida. För ovanlighetens skull... Fredagen blev det fisketur - med lite regn. Inga problem när man har flytoverall. Varmt och gott oavsett väder. Fiskarna såg vi på ekolodet. Dom var hemma men inte hungriga. Resultat efter fem timmars fiske var tre hyser. Tänker inte tala om vem som fick flest fiskar. Min man blir så ledsen då. Hur som helst så var det skönt att vara ute och andas frisk luft.

Lördagen bjöd på kraftig vind och regn. Inte vettigt att dra iväg ut på fisketur då. Ägnade dagen åt annat. Söndag morgon var himlen knallblå och solen strålade. Yipiii sade vi och drog iväg tidigt för att lura upp några torskar före hemfärd till Sverige. Trodde vi.... Det visade sig att vinden var alltför hård för våra små båtar. Inget nöje att guppa omkring på vågorna i sådant väder. Vår medhavda matsäck åt vi på stranden. Inte dumt det heller!

Med i packningen på hemvägen var fem kilo räkor och några paket med "Mors flatbröd" - en delikatess vi längtat efter sedan förra Norgeturen. Verkar inte gå att få tag på här hemma. Helt suveränt gott bröd - att njuta med bara smör. Som snacks eller till mat. Farligt vanebildande. Borde finnas varningstext på paketen... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.