söndag 6 juni 2010

Lycksele djurpark

Vi har varit på turné med de två äldsta barnbarnen. En tripp till Lycksele med besök på djurparken - och så har vi sovit en natt på hotell. Så mycket vi hunnit se och göra - och så skoj vi haft!! Åkte tidigt på fredag morgon och kom tillbaka lördag kväll.

Lodjuren var svåra att upptäcka, men när matbilen kom körande kom dom springande till grinden.

Björnmamma hade fått tre ungar i vinter. Vi fick se när hon ammade dem. Hon lade sig på rygg så att småttingarna kom åt spenarna. Fantastiskt att få se!!

Gråsälarna Wilma och Totta visade en massa konster medan de fick sin mat. De kunde sjunga, pussas, vinka och hämta boll i vattnet bland annat.


Det finns inte bara djur i djurparken! Lyckolandet var väldigt spännande. Två små grabbar med spring i benen fick sitt lystmäte stillat...

Åka flotte var skoj, liksom att köra elbåt och åka virvelvind.


Innan middagen hann vi med ett besök i hotellets swimmingpool. Hugo dök och simmade som en fisk i stora bassängen. Lillebror Emil tittade längtansfullt på. Höll sig till bubbelpoolerna - som var kul de också.

Glass åt vi rätt många. Här är ett gäng gräsänder och skrattmåsar som också är sugna!


Så här trötta som Kalle var vi alla fyra efter vårt späckade program i Lycksele. Två dagar på djur- och lekpark plus en hotellvistelse med bad och lek däremellan tar på krafterna.

Pojkarna somnade på vägen hem fem minuter efter att vi startat vår resa.
Mormor & morfar höll sig lite längre, men det blev inget nattsudd på lördagkvällen.

.

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig utfärd ni haft med barn-barnen!
  Även jag har varit där några gånger när barnen var små. Minns då en figur som när man stoppade i en slant sprutade vatten på de stackars barnet som la i pengen:)) Vi brukade övernatta i stugor alldeles i närheten. Jättefina minnen!
  Och vilken härlig trerätters du bjöd på i förra inlägget, helt klart mat i min smak...:)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Björnbilden är helt enkelt underbar. Jag var förresten till Lycksele djurpark med mina farföräldrar en gång när jag var liten, det kanske är nåt som hör till när man växer upp? ;-)

  SvaraRadera
 3. vILKEN HÄRLIG UTFLYKT NI VARIT PÅ!!! ´HÄR HOS OSS HAR DET VARIT 5 ÅRSKALAS HELA HELGEN MEN ÖVERNATTANDE GÄSTER. SÅ NU ÄR DET SKÖNT FÖR GAMLA MORMOR/MORFAR ATT TA IGEN SIG LITE (Skratt)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.