lördag 27 november 2010

Arbetsmiljöproblem

Hörde på radion att barnmorskorna i Skövde tycker att skriken från de födande är ett arbetsmiljöproblem. De blivande mammorna måste behärska sig tycker man. Kan förstå att det kan låta en del "i stridens hetta". Kanske man kan tänka sig att använda öronproppar?? Ett litet tips...

Eleverna i skolan omtalas också som ett arbetsmiljöproblem ibland. Vad gör man åt detta? Befriar lärarna från undervisning? Smällarna från övningsskjutande i försvaret är inte hälsosamt heller. Sluta öva? Nej - botemedlet där stavas hörselkåpor.

4 kommentarer:

 1. Hörselkåpor det blir snart standard överallt, tycker det gapas och skriks lite varstans.
  Håller man på att bli gammal och grinig tro hihi;-)

  SvaraRadera
 2. Kanske man valt fel jobb eller dags att byta om man tycker att barnaföderskor skriker för mycket...öronproppar vore väl det första man kanske skulle ta till. Man slutar aldrig att förvåna sig...
  Barnbarnet som går i första klass har faktiskt hörselkåpor ibland i skolan, för att kunna koncentrera sig. Synd att det ska behövas, man blir ju avskärmad, men är ju ändå att föredra, sen undrar man ju hur läraren känner sig i skallen efter en hel dag med förstaklassare...??
  Ha en riktigt mysig första advent!
  kram

  SvaraRadera
 3. Det är säkert en hög ljudnivå när de blivande mammorna ska till att föda. Men det får man väl lösa på något sätt. Precis som du påpekar kan hörselskydd vara en lämplig lösning.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig. Jag var ju lärare förr. Ingen unge blev någonsin tystlåtnare av att bli uppmanad att dra ner på oljudet. Och ingen födande morsa blir väl lugnare av att inte få låta om det känns så.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.