onsdag 25 januari 2012

Tidstjuvar??

Är det någon som sett min bortsprungna tid? Undrar vart den tagit vägen. De där 24 timmarna som det sägs att alla har till sitt förfogande - det kan inte vara sant. Inte har jag då så många timmar just nu.

Hur mycket jag än försöker töja på dygnet så räcker inte tiden till. Kanske det kan bero på alla projekt jag har på gång. Vissa är måsten. Andra är vill-så-gärna...  Ibland kan man inte prioritera själv. 

Läste att det finns tre stora tidstjuvar:
Stress, brist på koncentration och olust/brist på motivation. 

Saxat ur SvD:
"Stress, brist på koncentration och olust är huvudorsakerna till att tiden rinner iväg för oss, menar Stefan Klein. Och den forsar allt snabbare med åren eftersom vi blir allt mer disträ och mindre närvarande, vi följer automatiskt klocktiden och vanan, och vi berättar sällan om våra ”tråkiga” liv – händelserna går därmed förlorade i glömskans grå töcken. 

Genom att bli mer närvarande, bryta vanor och mönster, göra saker som ger känslomässiga intryck och genom att samla foton och berätta om vårt liv kan vi stoppa det snabba tidsflödet. Att allt förändras, i en obeveklig riktning – framåt – det kan vi inte ändra på. Men hur vi uppfattar detta, och hur vi hanterar tiden, det kan vi bli herrar över. Så lyder Stefan Kleins budskap". 

Hmmmm......


13 kommentarer:

 1. Det var kloka ord...För min del är nog jobbet en tidstjuv, eller var...jag är duktig på att planera i förväg i huvudet...och jag kan nog räkna på min fem fingrar vilka dagar det håller...*ASG*...vid min ålder borde jag ha lärt mej!! Lite bättre nu när jag har ett fast schema att gå på. Sen tycker jag det är värre vintertid, behöver sååå mycket mer sömn då.
  Ha en bra torsdag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mörkret är en stor bov i dramat! Jag är oerhört påverkad av det. Men snart kommer våren och ljuset även till min del av vårt avlånga land :-9

   Radera
 2. Jag gick en stresskurs på jobb för en del år sen. Där fick vi rådet att skriva upp allt vi gjort en dag...och det var en hel del. Så man hinner mer än vad man tror. Dessutom fick vi rådet att alltid planera in minst en kul grej vi skulle göra varje dag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Belöningar eller "morötter" behöver vi minsann.... Det blev en bukett tulpaner idag :-)

   Radera
 3. Läser själv SVD, men detta har jag missat !! Brukar skryta med att jag ALLTID läser hela tidningen , då jag har så gott om just det : TID. Kanske man kan dela med sig lite av den bristvalutan !!! Kram från en med all tid i vörlden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njuuuut!!!!
   Min tid kommer..... :-)

   Radera
 4. Visst är det så men det finns en sak till som stjäl energi och det är mörkret. Vi får för ljus och med det sjunker också energinivån
  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - det är så sant! Vissa påverkas mer än andra av bristen på ljus. Jag har nog varit björn i mitt tidigare liv. Går gärna i ide när höstmörkret lägger sig som en våt filt över nejden och dyker upp med vårsolen :-9

   Radera
 5. Jag har provat granbarksost en gång. Jättegott! Tidstjuvar bryr jag mig inte om längre nu när jag är pensionär. Men energitjuvar är jag på min vakt emot. Jag har faktiskt medvetet valt bort två bekanta därför att de stal så mycket av min energi med sin alltid negativa och gnälliga attityd. Och då hade jag under lång tid verkligen försökt att uppmuntra och stödja dem på alla sätt.Men livet är kort och jag kan inte ge dem mer av min tid känner jag.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att förvalta den tid man har.
   - Och det krävs styrka att kunna sätta stopp för energitjuvar!

   Radera
 6. Ack dessa profeter! Själv är jag med säkerhet övertygad om var min tidstjuv håller sig gömd. Han sitter i min datorskärm!! Jajamen, och nu tror jag minsann att dom är minst två därinne som likt magneter suger in en stor del av min tid. Vill du ha bevis kan du kontakta min gubbe här i stugan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidstjuv - ja det kan ju vara så att datorn är en tidstjuv. Men också en manick som sparar en massa tid. Ex använd i distansutbildning!
   Snabbt går det också att läsa nyheter och hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen.
   Det gäller ju bara att inte fastna.....
   :-)

   Radera
 7. Den där tjuvligan känner jag igen. Har i perioder i mitt liv medvetet, men med varierande resultat, försökt jobba med att få dom inom lås och bom. Kanske har jag med tiden försonats med tanken på att jag är den jag är och vissa saker kanske jag får acceptera. Dock, jag har nog blivit bättre på att leva i nuet, inte fastna i det som varit och inte sukta så mycket efter framtiden.

  SvaraRadera