- med tomatsalsa
Som förrätt till 4 personer:
8 pilgrimsmusslor - till ett litet spett
150 g skalade räkor - jag använde 16 stora scampi
2 limefrukter
Rucolasallad
Korianderblad
Nymalen svartpeppar
8 träspett - trä skaldjuren på två spett så blir de lättare att hantera på grillen
Marinad:
Pressad saft av en lime
½ dl rapsolja
Tomatsalsa:
½ röd, urkärnad chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 plommontomater
3 msk finhackad gul lök
1 dl sweet chilisås - sweet chilisauce for chicken finns på Thaiaffärer
½ dl tomatpuré
Pressad saft av 1 lime
Trä upp pilgrimsmusslor och räkor på spetten. Avsluta med en klyfta lime på varje spett. Lägg spetten i marinaden en stund 10 - 15 minuter.
Salsa: Finhacka chili och vitlök. Dela tomaterna i klyftor. Skär bort kärnhus och skinn och finhacka sedan tomatköttet. Blanda med sweet chilisås, tomatsås, gul lök, chilihack och vitlök. Smaksätt med limesaft.
Grilla spetten på hög värme en minut på varje sida. Servera rykande varma på en bädd av ruccola med såsen som tillbehör. Mal över lite svartpeppar och strö några blad färsk koriander ovanpå spetten.
Men tack för det receptet, såg ju otroligt gott ut för en som jag som gillar fisk och skaldjur...
SvaraRaderanu blev jag ju så himlans sugen trots en god frukost som precis är på väg ned i magen...
Ha en finfin helg i ditt paradis....
Kul att jag kan inspirera... :-)
RaderaNär kommer Beppans kokbok?
SvaraRaderaBilden får snålvattnet att rinna till...
Snart!!!
RaderaJisses vad ni frossar! Här får man sitta och dregla över allt godis du lägger ut på din blogg. Först färsk torsk och sen skaldjur. Precis sånt som jag saknar på matfronten här. Det blir till att nöja sig med frysta varor.
SvaraRaderaBlev lite fundersam när jag läste i ditt recept här ovan att man skulle ha 8 pilgrimsmusslor till ett litet spett och att en portion består av två spett. Jag som aldig smakat pilgrimsmusslor för att jag tycker att dom är så dyra. Efter lite funderande förstod jag i alla fall det rätta sammanhanget. Det är nog bäst för lilla hjärnan, min alltså, att få sig lite friskluft och det passar ju bra nu när hundarna vill ut och röra på sig.
Det är lättare att hantera på grillen om man använder två spett till att trä upp musslor och scampi på. Se bild... Jag var nog lite otydlig i min beskrivning...
RaderaVilket fantastiskt inlägg, det förra! Var ni i Norge? Är det bara att kvista över eller hur fungerar det? Jag älskar ju allt norskt och blir alldeles salig när jag ser dom fina fiskarna och dom fantastiska fåglarna!
SvaraRaderaOch vilka grillspett, vilka läckerheter! Jag spar receptet!
Agneta kram
Visst är jag i Norge - rätt ofta...
RaderaSkoj att jag kan inspirera!
Nu ska jag ta oss i kragen och göra den här rätten. Vi har pratat så länge om att göra något av pilgrimsmusslor. Ingen av oss har smakat dem. Det får bli det här receptet. tack för kicken nu ska det bli av
SvaraRaderaKram
Härligt! Väntar på rapport :-)
RaderaGud så gott det både lät och såg ut!
SvaraRadera- och det var.... :-)
RaderaMmmmm....njuter av bilderna, sen njuter jag av att läsa receptet!! Gör alldeles för sällan rätter med skaldjur, kan bero på att mannen "tror" att han är känslig mot skaldjur...ska nog göra ett nytt försök snart!!
SvaraRaderaKram kram
Måste komma ihåg att komma tillbaka när jag behöver. Bilderna lockar verkligen till måltiden.
SvaraRadera