torsdag 13 mars 2014

Snart borta

Jag gillar att även  vi som bor i den norra delen av vårt avlånga land snart kan vinka adjö till is och snö. Våren är här någon vecka tidigare än normalt ser det ut som. (Enligt dagens tidning hela sex veckor)

Inte mycket snö kvar i skogen och på fälten. Den har smält och blivit till isgata istället. Än får allt mina Ice Bugs göra nytta på vägen in mot centrum.

Utan dubb är det med livet som insats man går här

Inte så inbjudande just nu

Post festum
http://torsdagstema.blogspot.se/2014/03/i-like-136.html

24 kommentarer:

 1. I Stockholm har vi vinkat adjö (får vi hoppas) till snön för i år. Hoppas att värmen även når er snart. Ta det försiktigt med isen. Klokt val att ha dubbar på skorna. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 2. Svårt att föreställa sig att det finns snö och is kvar men vi har ju ett avlångt land! Behåll dubbarna på, isgator är inte att leka med!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Är glad för er skull att ni också snart blir av med vintern. Denna isgata kräver verkligen Icebugs, den bästa livsförsäkringen som finns! I år jar jag inte behövt använda dom en endaste gång, här bar det ju i stort sett is- och snöfri:-)

  SvaraRadera
 4. Skönt att våren börjar närma sig där uppe i norr också och förstår att dubben känns superbra när det är sån där ishalka.

  Nackdelen med tö är att det kommer fram sådant som döljs i snö.

  SvaraRadera
 5. Isgator är bland det värsta som finns med vintern, man får ont i varenda del av kroppen när man spänner sig för att inte halka. Skönt att våren är på väg även hos er. Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 6. Isgator är inte att leka med. Har själv halkat runt som en Bambi när jag bodde i Stockholm. Men sen hade jag ju inga Icebugs heller ;-) Skönt att våren är på väg även hos dig fast det syns kanske inte så där väldigt tydligt på dina bilder ;-) Det som göms i snö... Här på ön blåser det isvindar idag. 15 grader känns betydligt kallare än det låter när det blåser. Ha en skön fortsatt torsdag däruppe i norr !!

  SvaraRadera
 7. Ja det är skönt men inte är det väl bara en vecka tidigare hos er? Här är det sjukt tidigat! Minst en månad! Galet vad tidigar det är!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. I fjol åkte vi skidor på sundet nedanför oss i år samma tid kan vi sitta och meta om vi vill. Häftigt. Snart är det nog helt bart hos er oxå.
  Kramelikram

  SvaraRadera
 9. När jag jämför mina bilder från ifjol så blir det 5 veckor här. Trist bara att allt skräp också tinar fram.
  Ha det gott i halkan för mig blir det att ta fram sommarcykeln.
  M

  SvaraRadera
 10. Härligt med vår men isen och nedskräpning
  klarar man sej utan.
  Jag är så glad att vi sluppit allt vad is heter
  här i år så broddarna har fått vila.
  Ha en skön kväll;-)

  SvaraRadera
 11. Trevligt att det tar sig. Synd på flaskan som ligger framme men det som göms i snö.... Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
 12. Icebug är verkligen toppen! Skönt att snart isen är borta även för er! Trevligt vore om skräpet försvann samtidigt förstås...

  SvaraRadera
 13. Ohhh! Jag blir alldeles förstummad! Visst är det där höga huset Landstingsvägen 1? I så fall bodde vi på nedersta våningen, hade nalkongen till vänster på bilden! Där brukade vår aby gilla att vara! Vilken nostalgi det fotot väckte hos mig. En superfin lägenhet, vi trivdes kanon där!

  SvaraRadera
 14. Härligt med vår! Isen måste vara skön att slippa det ser helt livsfarligt ut!

  SvaraRadera
 15. De som göms i snö kommer upp i tö.
  Härliga bilder
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 16. Oj! Rena isgatan! Vad fin bild det blev på flaskan även fast det är nerskräpning =)

  SvaraRadera
 17. Erik Hagsäter13 mars 2014 21:47

  Fina observationer! ^_^

  SvaraRadera
 18. Nu märks det att vi har ett avlångt land. Jag såg första fjärilen igår!

  SvaraRadera
 19. Första bilden...ja den tycker jag om, även om jag inte tycker om ishalkan. Men sen...tänk att det ska vara så svårt att bära med sig det som man en gång bar dit...trots att det är tomt och med all säkerhet väger mindre nu...Får inte ihop det!!
  Å Icebugs...hur klarade man livet förr, utan dom?? Nu är mina rengjorda och undanställda, och förhoppningsvis ska de inte fram än på lääänge.
  Ha en skön helg!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 20. Snyggt foto på den fula flaskan och ciggen :)
  Ja fy tusan så halt det är ute, men snart är asfalten framme!

  SvaraRadera
 21. Vilka jättefina bröllopsbilder jag hittade i din blogg! Jag är verkligen glad över att vi har sluppit isgatorna här denna vinter. En enda gång har jag använt sparken! En tom vodkaflaska. Sorgligt men det värmde säkert för en kort stund hos den som drack det. En trist tillvaro!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 22. Fortsätt att vara förståndig - att halka och slå sig är ingen höjdare!

  SvaraRadera
 23. Ja, vi som trodde vi hade våren hos oss redan (i södra Finland) bedrog oss - den kom av sig då vi i lördags och i dag fick mycket snö (7 cm).
  Men, men... våren och sommaren lär nog komma i år också!

  SvaraRadera
 24. Kollar igenom några torsdagstema-bidrag, ska själv ge mig in i kampen :)

  Vintern trodde jag mig sagt adjö till denna vinter, om den nu kom. Jo, kom gjorde den, tre dm snö inatt...

  SvaraRadera