torsdag 22 maj 2014

Land

Under vårsemestern i södra Thailand bodde vi några nätter på Chada beach resort & spa - ett stort och lyxigt hotellkomplex vid vår favoritstrand på Koh Lanta. Trädgården är mycket välplanerad och välskött. Så skoj att vandra runt och se på alla växter. De som hos oss bor på fönsterbrädan i en liten kruka är ju stora träd där borta i värmen.

Ett extra plus i kanten fick detta hotell för skyltarna som satt lite här och var i trädgården. De berättade om en - eller flera - speciella innevånare. Vi hade lyckan att träffa på en till slut - kanske Land själv - efter flera dagars span.....

http://torsdagstema.blogspot.se/2014/05/i-like-146.html 

19 kommentarer:

 1. Laila Lindroos22 maj 2014 06:02

  Uj uj vilka djur, ska nog hålla mig borta. Kram Laila

  SvaraRadera
 2. Sådan in formation gillar jag :) Trevlig, upplysande och som skapar förståelse!

  SvaraRadera
 3. Trevligt när de informerar på ett sådant fint sätt. Och vilken tur att ni fick se ödlan!

  SvaraRadera
 4. Tänk att ni fick se dem! Vilken tur ni hade! Bra information, upplysande på ett trevligt sätt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken bjässe! Hoppas ni höll er på avstånd. Kram

  SvaraRadera
 6. Nämen så häftigt. Jättebra att de informerar sina gäster om krabaten, det gör ju folk mycket lugnare, även om jag skulle hysa stor respekt och hålla avstånd. Bra fångat!

  Gatufotografering är inte så märkvärdigt egentligen, det är nog just det som är grejen, att slappna av och låta kameran flyta med i folkets rörelser och att knäppa snabbt, här går det liksom inte att stå still och fokusera hur länge som helst. Jag brukar ställa in kameran på sportläget, är fortfarande inte så haj på alla inställningar så det funkar bäst, speciellt när jag fotar folk i rörelse. Oftast frågar jag inte om lov, för då blir det ju inte det där spontana, det där speciella. Jag trycker dock aldrig upp en kamera under näsan på folk, utan håller lite distans. Skulle någon be mig att inte fota så skulle jag respektera det, har dock ännu aldrig träffat på någon som sagt något, snarare tvärtom, de poserar och är glada istället. Är det någon person som jag vill porträttera mer ordentligt så frågar jag om lov och även där har jag aldrig stött på några protester ännu. Herrarna på dagens bild såg att jag fotade, de verkade mest glada och nickade lite glatt, ett tecken på att de var okej med att vara med på bild. Som sagt, visa respekt för dem du fotar och slappna av, då känns det naturligt både för dig och de du fotar :)

  SvaraRadera
 7. Trevlig info, kul att ni fick se en irl ;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 8. Ett bra och uppskattat intiativ med skyltarna och vilken tur ni hade som fick se den stora ödlan.

  SvaraRadera
 9. Smart drag av hotellet att berätta om ödlorna och informera om att de inte är farliga även om de kan se farliga ut.
  Skoj att du lyckades få en på bild. Det kanske inte var den blyge Land utan någon annan ödla som du såg. ;-)

  SvaraRadera
 10. Jag hade hållit mig en bit ifrån men fint att de informerar.

  SvaraRadera
 11. Åhh, så häftigt, vilken upplevelse! Jag skulle varit där massor för att kolla in Land!

  SvaraRadera
 12. Land är en ganska skrämmande uppenbarelse tycker jag och jag skulle aldrig komma på tanken att mata honom.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Oj, inget man är van vid att ha i trädgården :)

  SvaraRadera
 14. Det var en trevligt skriven informationskylt, men jag skulle nog tycka ändå att det vore läskigt om den var litet "för nära". Det är ju ett stort djur och kan säkert springa fortare än man anar och är förmodligen också stark. Den är väl kanske som andra djur väldigt blyg om den inte har ungar och känner sig "trängd".

  Kul att se den skulle jag nog tycka också.....på säkert avstånd ;-)

  Harné väldans bra - hoppas det ordnat upp sig och poliserna jobbat på.

  (nä jag är inte med i Torsdagstema utan kommenterar ändå)

  SvaraRadera
 15. Vad bra att hotellet informerar om de små invånarna så att ingen behöver bli rädd, fint skrivet också. Ödlor är fina tycker jag, här har vi några stycken som kryper fram när det blir riktigt varmt men de är förstås bara någon centimeter långa och inte särskilt skräckinjagande :) Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 16. Oij, spennande oppleving, kanskje...

  SvaraRadera
 17. Men jösses, jag läste om branden, det är nåt så förfärligt när sånt händer. Det är kusligt, man är maktlös, det går så oerhört fort, det finns inget man kan göra och är då branden anlagd, jaaa, då vete sjutton.....Så synd jag tycker om er, för även om det är materiellt, så har man lagt ner en massa möda och haft planer för det.

  Ödlor gillar vi! Och dom som är lite större är kul, dom är skygga, men man blir i alla fall överraskad av dom. Tur det inte är Komodovaraner......

  Agneta kram

  SvaraRadera