tisdag 10 februari 2015

Varde ljus!!

- och det blev ljus - även i vår del av världen....

Nu syns det verkligen att dagarna blivit längre! På morgnarna vid sjutiden när jag drar iväg till jobbet ljusnar det vid horisonten. Vid fyratiden när jag gick hem idag var det fortfarande inte mörkt. Solens sista strålar för dagen målade himlen i väster i fantastiska färger. 

Idag gick solen upp klockan 7:56 och ner 15:37. Dagarna blir ca 8 minuter längre för varje dygn. Lycka för en som jag som älskar ljuset!Bästa tiden på året detta när vi går mot ljusa tider!

Tisdagstema - men det tar ett tag innan vi kan rensa rabatterna.

13 kommentarer:

 1. Så skönt att slippa rensa men det är tungt att skotta också ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. här hos mig finns inte en gnutta snö kavr och de sista dagarna har solen lyst och det har känts som vår. Tyvärr kommer det nog ett bakslag.

  SvaraRadera
 3. I'm like you, I need the daylight. And I'm also
  happy that the days are getting longer.
  But I sure would not be happy to have to shovel
  so much snow off the roof :))
  You can built many snowmen with that :D
  Have a fine day
  【ツ】Knipsa

  SvaraRadera
 4. Trenger mye lys og liker vake solnedganger. Ikke så glad for å måke tak :)
  Ha en deilig kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2015/02/10/best-slik/

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider och att våren snart är i antågande! Men oj så mycket snö ni har, det dröjer innan något tittar upp ur dina rabatter. Men den som längtar efter något gott .....
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider och att våren snart är i antågande! Men oj så mycket snö ni har, det dröjer innan något tittar upp ur dina rabatter. Men den som längtar efter något gott .....
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 7. Visst känns det helt underbart att vi går mot ljusare tider !! Här på Malta gick solen idag ned kl. 17.39 och stiger upp igen imorgon kl. 06.55. Haha.. ja, det lär dröja ett tag innan ni kan rensa i rabatterna. Härlig bild den sista men kanske inte full lika härligt att stå där på taket och röja ;-)

  SvaraRadera
 8. Ojoj, nog för att jag sett många snöiga bilder i vinter, men din tar nog priset! :)
  Och visst är det skönt att ljuset är på väg tillbaka!

  SvaraRadera
 9. Maken och jag diskuterade just det idag. Det är verkligen kännbart att dagarna blir längre, speciellt känns det så när det varit soligt som just idag. Älskar ju också sol och ljus:-)
  Men dina snömängder utanför vardagsrumsfönstret ser inget vidare ut. Där behövs det nog en hjullastare modell större för att skyffla bort högen - eller låter du det bara töa...
  Då lär det bli juni tills du blir av med eländet;-)

  SvaraRadera
 10. Oops, det var rejäla snöhögar! Jag håller med till fullo, jag gillar vinter och snö men längtar förtvivlat efter ljuset, och senaste dagarna har man verkligen sett skillnad!

  SvaraRadera
 11. Underbart med ljusets återkomst, sol och plusgrader. Snön packas ihop och tinar i rasande fart men kylan kommer med all säkerhet tillbaka med det gör inte mörkret förrän till hösten.
  Verkar vara rätt långt kvar tills du behöver krypa på knä i rabatterna......
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 12. Det ser verkligen ut som om du kan känna dig lugn för rabattrensning ett bra tag till!
  Här har vi ingen snö alls i vinter och det lilla som har kommit har töat bort efter några dagar. Nu vet man ju inte hur det blir, för februari och mars kan bjuda på lite vad som helst, men jag håller tummarna för att även de blir gröna och sköna.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Förstår din lycka över solljuset! Men du lär allt få vänta ett tag på krokus i rabatten, som jag hittade i måndags!

  SvaraRadera