söndag 19 november 2017

Godis

Ordet godis som är veckans utmaning hos Sanna - med bloggen Gemsofmylife får mig att tänka på mat i alla former. Det är verkligen godis för mig. En älgbiff med Karl-Johansås, en fisksoppa med räkor och så en skål med jordgubbar med lite gott därtill får bli mitt bidrag.





31 kommentarer:

  1. Ser verkligen gott ut. Mat kan ju annars vara svårt att fotografera, men du har verkligen lyckats.

    SvaraRadera
  2. Tack - försöker fota så att det ska se aptitligt och frestande ut.

    SvaraRadera
  3. Vad bra att du inte såg godis son godis hos ICA utan bjuder på såväl matiga som ögongodis. Att jag sedan dreglar en aning när jag tittar på ettan och tvåan är väl bara en bonus antar jag;-)
    Hade även dreglat över jordgubbarna, men var inte säker på om sherryn på bilden var snustorr eller söt;-)

    PS. Snustorr sherry gillar jag - utomlands alltså. Men söt sherry klarar jag inte. DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jordgubbar med ett gott portvin - inte sliskigt(!) - är inte dumt.
      Du borde testa!

      Radera
  4. Nog blir man sugen på ditt godis, så det förslår.

    SvaraRadera
  5. Oj, så gott det ser ut. Jordgubbar klassar jag definitivt som godis, den allra bästa sortens dessutom.

    SvaraRadera
  6. Oj vad gott! Sånt här är godis för mig oxå! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är priviligierade som har älg från skogarna runt Boden i frysen liksom egenhändigt fiskade godsaker från Norge. Och som pricken över i egenplockad svamp, torkad i burkar. Vintern är räddad!

      Radera
  7. Fin tolkning på godis-temat.Jag håller med dig om att mat kan vara godis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltför gott - syns på volangerna runt midjan....

      Radera
  8. Du har helt rätt: god mat är verkligen godis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja - varför måste godis vara lika med snask?
      Det beror ju på vad vi vuxna lär våra barn...

      Radera
  9. Alltså visst kan man också kalla mat godis-gott :-)
    Nu blev jag hungrig!

    SvaraRadera
  10. Mmm...ser gott ut! Nu vill jag ju äta jordgubbar fast det dröjer än ett tag innan det finns Norrbottensodlade jordgubbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men vi brukar ju få Belgiska som ibland är riktigt bra innan våra egna gubbar mognat. Men inget går förstås upp emot Norrbottensodlade, mognande i de ljusa sommarnätterna.

      Radera
  11. Heilt enig, god mat er det beste godis ein kan få.
    Lekre og fristande bilder.

    SvaraRadera
  12. Det ser jättegott ut - särskilt älgbiffen med Karl-Johansås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Godaste svampen om man frågar mig....

      Radera
  13. En hel meny, såg jättegott ut.

    SvaraRadera
  14. Mat i trevligt sällskap är som du säger: GODIS! Både kropp och själ får sitt lystmäte!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  15. Vackra matbilder och säkert goda rätter också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja för den som gillar vilt och fisk/skaldjur...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.