torsdag 11 oktober 2018

Vikt

Veckans tema hos Sanna är Vikt. Kan ju tolkas på många sätt. Det jag fastnade för är varianten att något är av vikt - viktigt i livet. Det är ju mycket olika vad som är viktigt i livet. ung eller gammal, kön, intressen, förutsättningar etc. Som liten handlar det om mat, sömn och trygghet. I tonåren kommer det till att vara accepterad av kompisgänget. Så kommer jobbkarriär, god ekonomi, hitta kärleken, barn. På ålderns höst handlar det mycket om trygghet, mat och sömn.

För mig som nybliven pensionär är det viktigt att få göra det jag tycker är roligt: umgås med familj och vänner, motionera, jobba i skogen, trädgårdsarbete, fiska, plocka svamp, laga och äta god mat, resa, fota.... Det där med avkoppling och vila är också av vikt. Kan bara konstatera att dygnet har för få timmar för att jag ska kunna göra allt jag vill.

Fotona nedan representerar delar av det som är av vikt för mig.


9 kommentarer:

 1. En otroligt fin tolkning, genomtänkt, intressant och passande till de flesta personer. Å jag har en känsla av att du kommer att lyckas att uppnå det som är av vikt för dig.

  Stort GRATTIS till pensionärslivet. Det är underbart kan jag säga. Tror också att jag hittills lyckats med att fylla de senaste tre åren med det som jag anser är viktigt för mig.

  Bilden med ugglorna borde du skicka till en bildbyrå. Fotot är helt underbart!

  SvaraRadera
 2. Hej, vilka fantastiska foton som illustrerar det som för dig är av vikt i livet! Nog kan jag nicka o humma till mycket. Men mycket har också fått stryka på foten pga både sjukdom och dålig ekonomi. Men jag finner det av stor vikt att alltid hitta guldkornen i tillvaron, det finns mycket i det lilla, och att lyfta vikter behöver inte heller kosta skjortan.

  SvaraRadera
 3. Härlig tolkning av temat �� Fortsätt med allt du radar upp ��

  SvaraRadera
 4. En underbar bildserie som visar det som är viktigt för dig här i livet!

  SvaraRadera
 5. Ja de är saker av vikt allihop för ett gott liv!

  SvaraRadera
 6. Kortet på de kloka ugglorna är bara för underbart - snyggt fotat! Nu har alla 24 timmar på dygnet att tillgå ... Du får prioritera om.... Superfin tolkning! Ha det gott och njut av livets alla goda dagar!

  SvaraRadera
 7. Fin och tänksam text. Husen som smälter in i omgivningen i tredja bilden gjorde en fantastisk bild.

  SvaraRadera
 8. Härlig tolkning och tycker mig se dig i allt detta, maten vet jag ju att du är duktig på och genom din fotografering och ditt bildseende kan jag känna att allt detta tillhör dig och att du vikt ditt nya liv åt detta. Härliga och fina bilder.

  SvaraRadera
 9. Nydeleg innlegg til temaet.
  God søndag.

  SvaraRadera