söndag 31 mars 2019

Dubrovnik

Så var den över - vår resa som började och slutade i Dubrovnik. Bokade redan i höstas en rundresa med buss, vi som är så dåliga på det där med resor där man blir kringföst i grupp. Vi bestämde oss för att göra ett försök. Nu handlade det om en resa genom Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Montenegro. Lockande att få uppleva alla tre länderna. Dessutom att slippa köra själv, bara luta sig tillbaka och insupa information, se vacker natur och gamla fina städer.

Resor lever man länge på. Först är det planerandet. Så inläsning av fakta, packningen och så själva resan. Efteråt gäller det att smälta alla intryck. Och så stadiet där jag är just nu, redigera alla foton. Det rör sig om flera hundra sådana efter en vecka. Upplever hela resan om och om igen under tiden.

Första guidade rundvandringen i gamla stan hade vi mulet väder och en del småregn. Gillar att fota i sådant väder. Färgerna blir så mustiga tycker jag. På första bilden ser man många nya tegeltak på husen. Det är hus som blev raserade i kriget och har återuppbyggts.

När vi kom tillbaka efter en vecka var vi på kvällstur i samma kvarter. Vi bodde då på det stora hotellet som syns i centrum på sista bilden - Rixos Hotel Libertas. Sista morgonen frukost på altanen och en skön promenad i solskenet innan hemresa till snö och kyla.

Kul att få uppleva den vackra gamla staden i olika sorts ljus.


Veckans tema hos Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge är Över

17 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att bli guidad och bara få insupa informationen. Jag gillar det!
  Väldigt vackert ser det ut också på dina fina bilder. Damerna med sina gröna paraplyn gillar jag.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Heisann, en vakker by, den er som en kulisse ;:OD)

  SvaraRadera
 3. Dubrovnik är en vacker stad där jag var på semester för typ hundra år sen, nästan, kanske mitten av sjuttiotalet. Då var jag väldigt ung och efter att tidigare ha rest till Mallorca o deras fina sandstränder så var jag mest besviken på att det inte fanns några sandstränder. Den gamla vackra staden lockade inte en tjugoåring lika mycket...tyvärr. Hoppas ni trivdes med bussresan, jag drar mig mer och mer för resor över huvudtaget, himla synd, för jag älskar nya miljöer.

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på och från en vacker miljö!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder från den fantastiska staden! Gillar speciellt den där paraplybilden - helt underbar!
  :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, Dubrovnik är en fin gammal stad. Vi var där för några år sedan då vi gjorde en rundresa på Balkan. En gruppresa som fungerade utmärkt för vi var inte så många deltagare. Du visar väldigt fina bilder. Tack för dem, det är nästan som att uppleva staden på nytt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Mmm...så vackert och så fina bilder du har tagit. Gillar den där med limefärgade paraplyer lite extra. :-)

  SvaraRadera
 8. "Resan är ÖVER" - så fyndigt! Mycket vackra bilder, som stillfoton ur en film. Och roligt att se att inte allt är förstört på Balkan efter alla år av krig och elände.

  SvaraRadera
 9. I Dubrovnik har jag varit på träningsläger i fotboll faktiskt, och det var ju ett tag sedan. Gillade staden skarpt. Vi var där i mars, och hade betydligt bättre väder än du hade. Men jag är ju ingen fotograf så, och på den tiden fanns varken digitalkamera eller internet;-)
  Ett toppen bidrag till temat:-)

  SvaraRadera
 10. Looks like a great travel and photo #3 is truly awesome!
  Greetings from Germany

  SvaraRadera
 11. Det ser verkligen jättefint ut på dina bilder! jag har aldrig funderat på att åka till dessa platser men nu blir jag lite sugen. Jättevackra bilder och fyndig tolkning av temat!

  SvaraRadera
 12. Vilken fin tolkning av veckan ord. Och väldigt trevligt att återkomma till fina Dubrovnik. Var en hel del här under 1970- talet på olika resor och bodde då strax utanför. Finfina bilder.
  Förstår att ni haft en jättebra resa.

  SvaraRadera
 13. Dubrovnik var en fantastisk stad - vi var där för några år sen. Jättefina bilder som var roligt att se på och uppleva minnen genom.
  Ingrid

  SvaraRadera
 14. Så fina bilder! Har bara varit i Kroatien i Baska Voda, det tanken var att vi skulle åkt till Dubrovnik på en utflykt en dag, men då det är 40-42 grader varmt så var det bara att välja havet. Däremot gjorde vi en busstur upp i bergen. Mycket vackert. ha en fin kväll =)

  SvaraRadera
 15. Underbara bilder som vanligt och låter som att ni har haft en helt underbar resa. Regn är bra att fota i däremot inte i den starka solen men samtidigt så tror jag att jag föredrar solen när jag är på resa, lite halvmulet kanske. Du har fått fin struktur och även bra kompositioner på dina bilder. Jag har samma tanke om mitt över för veckan, men får se vad det blir.

  SvaraRadera
 16. Kjempeflott tolkning.
  Ååå, så mange flotte bilder frå Dubrovnik. Eg var der for nokre år sidan
  og var veldig fasinert over gamlebyen der.

  SvaraRadera
 17. Håller med, det blir mer stuns i färgerna när det regnar, men nattbilden och dom svartvita var fantastika dom med, gillar dom.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.