söndag 25 oktober 2020

Mot söder

Precis som flyttfåglarna smet vi söderut från vintern. Åtminstone för ett par dagar. 
Välbehövligt i dessa coronatider att få vidga vyerna lite.

Solen stod lågt på morgonen över de disiga fälten i Alvik. Där brukar det vara fullt av svanar,
gäss och tranor vår och höst. Nu var det tomt på fåglar. Förstår dem. 


Full vinter längs vägarna. Tänk att bara för en vecka sedan var gräsmattorna gröna 
och det blommade i rabatterna. 

I Burträsk lyste kyrkan som en fyr i solen.


Umeå - björkarnas stad. 
Barmark, sol och blå himmel. Gillar de gamla stenhusen!


Umeå rådhus. Inrymmer numera brasserie, festsal, nattklubb m m


Inbjudande sittplatser utanför rådhusets entré.

          Umeås stadskyrka.

"Hopparen" på plats utanför kyrkan. Hoppas han får vara kvar nu.


Ytterligare en pampig stenbyggnad

Kväll vid Ume älv.

Smet är veckans ord hos Susanne med bloggen Gemsweeklyphotochallenge

14 kommentarer:

 1. Så vackra foton från din tur och speciellt det första från Alvik. Det är rent magiskt!
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Skönt att kunna smita iväg hemifrån några dagar. Det känns skönt att få åka snålskjuts på din resa och se alla fina bilder. Jag log glatt igenkännande åt "Hopparen" som jag såg i Umeå förra sommaren.

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med ett besök i Umeå!

  SvaraRadera
 4. Vd roligt se bilder från kända trakter. I Burträsk har jag jobbat. Det fanns en tygaffär där som hade de finaste tyger i en salig röra, men damen visste vart hon hade sina tygpacken mm. Jag köpte ett vackert gardintyg där samt tyg med vävda damer som jag gjorde kuddfordral av.
  Hopparen gillar jag

  SvaraRadera
 5. Glömde skriva fin tolkning på smet att smita från och till :-)

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt att smita iväg ett tag och att se och uppleva det man inte gör dagligen tillför energi. Härlig tolkning med fina bilder

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder från Umeå. När jag läste Alvik trodde jag att du hade hamnat väster om Stockholm, för vi har också ett Alvik.
  Vilken stor skillnad mellan Boden och Umeå temperaturmässigt alltså. Har börjat följa en bloggare från Boden byblixtra som visar bilder från sin och din hemstad. Å där ser jag att det är en helt annan bebyggelse än i Umeå också.

  SvaraRadera
 8. När jag hade gått till sängs igår kom jag på att jag jag ju glömde kommentera de fina sittplatserna utanför rådhusets entré. Tänker på färgen röd vit blå- är normänn särskild välkomna`:-) Läckra är de och välkomnar alla!

  SvaraRadera
 9. Heisann, så flott det er i Umeå, tror aldri jeg har vært der. Må sjekke... har kjørt bil med familien min opp Sverige til Finnmark. Det er så mange år siden at jeg husker ikke eksakt hvilke byer vi var innom. Flotte hus og sans for humor angående valg av kunstutsmykkinger!

  SvaraRadera
 10. Oj brukar inte gilla snö, men andra bilden blev riktigt bra. Tycker den näst sista bilden ser ut som ett gammalt stationshus, pampigt minst sag.

  SvaraRadera
 11. Hej alla. Jag såg kommentarer från personer som redan fick sitt lån från STEFAN PERSSON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto totalt 550 000 kronor som jag begärde. Det här är riktigt bra nyheter och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post (steglan247@yahoo.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde. Att få lånet är mycket enkelt och enkelt att förstå, det finns ingen betalningskomplikation. Jag rekommenderar starkt och uppriktigt denna låneplattform för alla som söker ett snabbt och brådskande lån idag, du har en. Skål...

  SvaraRadera