fredag 2 september 2011

Lust

- kan stå för mycket....

Enligt  Wikipedia:
" Lust är en känsla som präglas av en stark längtan efter, och uppfyllandet av, något som ger stor tillfredsställelse. Lust är förknippad med kroppslig njutning, även inkluderande intellektuell stimulans."

Hösten är för mig tudelad. Den ena delen handlar om mörker, kyla och annat elände. Gillar inte. Den andra delen är skördetid, färger, njutning. Gillar.  

Lustfyllt är det att gå ut i skogen med svampkorgen i handen. Hitta Karl-Johan och andra godsaker att ta med hem. Eller att plocka lingon från knallröda tuvor. Fylla plockaren med stora, röda bär. 

Inget går upp emot ett par timmar i skogen efter en lång och krävande arbetsvecka. Uppleva tystnaden. Möjligen med avbrott för ett stilla vindsus från trädtopparna. 

Lustfyllt är att få andas den rena, syrerika luften och känna doften av skog - och skvattram.....

Ledig fredag ägnades åt svamp och lingon. Så njutbart!

Bristen på mygg och knott var inte besvärande.....
Se andra lustfyllda bilder hos Sinnesakattens fredagstema   

15 kommentarer:

 1. Själv tänker jag på låten "Lust for live" med Iggy Pop.

  SvaraRadera
 2. Uj uj så härligt att gå där...vilken svampkorg!! Stora rackare du hittat.

  Vi bor alldeles vid skogen här i Tumba...men tyst när man går i skogen är det inte här..hörs bilar hela tiden eller annat ljud. Nä tacka vet jag Lapplandskogarna! Tyst och skönt....men dofterna finns.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också att gå i skogen. Det ger ett lugn som jag inte kan få någon annanstans.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att hösten är utdelad. Just svampplockning är inte min grej, men det finns ju annat som lockar. Men mörker, regn och rusk kan jag vara utan. Fina svampar du hittat!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig svampkorg. Själv håller jag mig till dom stensäkra kantarellerna.. Men det är underbart att leta efter dom och njuta av skogens tystnad och dofter!!

  SvaraRadera
 6. Det enda jag har emot hösten är väl egentligen det tilltagande mörkret.Annars är det en vacker och avslappnad årstid.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Hösten har sina lustfyllda fördelar också för den som uppskattar naturen och det den kan ge. Fina bilder.

  SvaraRadera
 8. Hösten är skogsvandringens tid, helt klart. Jag känner mig väldigt hemma med dina bilder.

  SvaraRadera
 9. Just det; det är lustfylld att få vare ute lite... Lugn.
  Tack för kommentar hos mig.

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig svampkorg, det är verkligen lustfyllt att gå i skogen!

  Ha en skön söndag och varmt tack för din kommentar hos mig!

  SvaraRadera
 11. Hej igen!

  Ser att du också går kursen Visuell kommunikation. Visst verkar den vara spännande? Själv hoppas jag att min lust till fotandet ska komma tillbaka med hjälp av den.

  /Agneta

  SvaraRadera
 12. Fina svampar....men vad är det? Karl-Johan?
  NU har vi i Skåne mygg! Innan i somras var det myggfritt!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 13. Den korgen skulle jag inte tacka nej till!! Den ger mej lust...både till att äta och ge mej ut i skogen!! Annars är nog hösten verkligen både ock för mej, älskar den sköna klara luften, hatar kylan som kommer smygandes...
  Ha´en fortsatt bra söndagskväll!!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej Margareta! Tack för ditt inlägg på min blogg. Vilka fina bilder du har! Ja, våra fototräffar är jättekul, synd att - precis som du skriver - vi bor lite långt från Boden... Och det här med lust som du skriver om - jag håller helt med dig! Skogen, tystnaden, ren luft och doft... Verkligen själsterapi av stora mått. Tänk dom som aldrig får uppleva detta... Ha det gott, jag kommer att spara din blogg bland mina favoriter och återkomma till dig. Jag har nu börjat på lektion 2 av Visuell kommunikation, vi kanske hörs där också!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.