tisdag 20 september 2011

Papper

- eller snarare föregångare till papper blir mitt bidrag till veckans tisdagstema. En papyrusmålning vi köpte i Egypten för många år sedan.
Papyrus, som kommer från växtriket liksom vårt papper, använde man att skriva på redan från 3000-talet f Kr!  Hisnande tanke....!

12 kommentarer:

 1. Den var vacker!Min ena dotter var i Egypten för några år sen och hon hade också köpt en fin målning. Nu åker dom dit igen i övermorgon. Vi får se om det följer med nåt nytt därifrån nu också.

  SvaraRadera
 2. Jag har en papyrusmålning som jag köpte i Syracusa på Sicilien för många år sedan. De är väldigt vackra, både din och min.
  Ha en fin fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 3. Oj en sån har jag också...
  Tuttan...
  köpte när vi var i Egyptien...
  och några till....

  Tjingelingen...

  SvaraRadera
 4. Vi är visst många som äger en sån där målning. Vi stannade till i Kairo en midsommar på väg hem till Sverige från Saudi för ett par veckors semester. Med oss hade vi, förutom diverse sjukdomar, en lite större bild och tre A4-stora bilder, en till familjen och en till vardera barnet.

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker bild.Den blå färgen är magisk.
  Jag har ögat intatuerat på ryggen.:)

  SvaraRadera
 6. Hahahahaaha, tack för din roliga kommentar om köttbullarna!
  Och vad fyndig tolkning du har på PAPPER! Snyggt!

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker målning!! Å vilken kunskap de låg inne med redan på den tiden...undrar just va´de ska hitta efter oss om flera tusen år...??
  Ha´en fortsatt bra dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Å, så vackert. Egypten har jag aldrig besökt. Vet inte varför eftersom de flesta har positiva erfarenheter. Nästa resa kanske, eller nästnästa.

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker målning. En hisnande tanke när man tänker efter att papper fanns redan på 3000-talet fKr!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.