fredag 28 september 2012

Hektiskt....

Oj vilken vecka jag haft!! 

Startade förra helgen med skogsarbete. Strålande sol och knallblå himmel gjorde dagarna ljuvliga. Nästa års vedförråd måste förberedas. Passar på att ta björkarna längs dikena så vi kommer åt att rensa upp dem sedan. Måndag kväll när det mörknade var vi färdiga. Då hade vi dessutom fått ner all långved till vägen. Det blev ca 14 - 15 kubikmeter, som bör räcka en vinter tillsammans med det vi redan har på hemmaplan. Skönt!!


Den där hydraulkranen vi köpte i fjol till fyrhjulingen har - på gott och ont - gjort mig arbetslös vid lastning. Inte mycket att göra när äkta hälften står vid spakarna.... Men å andra sidan så slipper vi båda två problem med ryggarna. Det får man vara tacksam för.Inte mycket löv kvar på träden vid havet. Konstigt nog grönskar det senare på våren här och på hösten åker löven iväg tidigare än hemma i Boden, några mil inåt landet. Aspen är det enda trädet som har lite av lövverket kvar, även om det mesta ligger nedanför....

Resten av veckan har jag ägnat åt:

* Fotkur lyx - med massage, inpackningar, pedicure....
Lånad bild från Kroppslyckan

* Classic Lyx-behandling för ansiktet - massage, mask, rengöring, peeleing, ånga.... Hos Erika på Kroppslyckan. Gör verkligen skäl för namnet! Så njutbart!!! Kände mig som en helt ny människa efteråt.

Fick trevligt nog presentkort på dessa behandlingar av mina barn när jag fyllde år - plus en helkropps spamassage som jag har kvar att se fram emot!


Lånad bild från Kroppslyckan

* Fixat nytt pass - om längtan efter sol och värme skulle bli akut framöver hösten. Risken ökar med mörkrets och kylans intåg, värre för varje år.....

* Äntligen gjort en avgjutning av fötterna hos Boten för att få personligt anpassade sulor.  Mina tår spökar för mig när jag går långt och mycket i fel skor. Någon nämnde artrit... Glöm högklackat, tunnsulat etc. Numera ska det vara stabila, breda saker som inte klämmer på tårna. Jag är ju inte ensam om problemen, så det finns säkert skor som inte känns alltför "tantiga"....  

* Skördat äpplen en masse. Kokat mos, kompott, gjort äppelkakor och testat att göra juice.   Det var lite klurigt att få ihop råsaftcentrifugen, men till slut blev det god äppeljuice av det  hela. Men, men - mycket tjut för lite ull.... För mycket besvär för att producera någon större mängd tyvärr. Totalt har jag nog skördat 6-7 st 10-litershinkar med äpplen från i huvudsak ett träd - Silva. Transparent Blanche har också gett en del i år. Har inte kunnat ta vara på allt själv, så en del har hamnat hos hugade bekanta. Kan inte med att slänga den goda frukten!

Hittade en superbra sida på nätet på tal om fruktskördar. Äkta vara - som samarbetar med Fruktkartan.se - ett annonsforum för dem som har frukt över och vill dela med sig. Förstår inte att det importeras sådana mängder med äpplen nu när våra Svenska är som bäst!

Jag räknar inte får när jag har svårt för att somna - jag räknar äpplen - och drömmer om dom!


* Planterat om några krukväxter som höll på att spränga krukorna med sina rötter. Jag vet - det är inte tid att göra sådant nu på hösten, men nöden har ingen lag! Jag tror blommorna är tacksamma i alla fall....

* Putsat alla fönster på utsidan av huset. I sista momangen, för nu knackar Kung Bore på dörren.


Puh - efter detta är det dags för ett par veckors lyxhustruliv. Startade med en färd genom decimetertjock snömodd - på sommardäck. Inte något att rekommendera. Tack och lov var snöeländet begränsat till några mil runt Arvidsjaur. På fjället regnade det istället. Tyvärr för mörkt för att fota - men man kan ana lite av färgprakten i alla fall på bilden.   

5 kommentarer:

 1. Du ser verkligen ut att ha fullt upp!

  Äpplen finns det i mängder här också och upp på Stenstugu dignar stenkyrketräden av fin frukt. Eva kämpar på för att försöka ta vara på dem. Och jag ska ta med mig ett par kassar när jag ska dit på söndag.

  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Visst, i de här avlånga landet har vi insett vad vinter betyder! Men luften är frisk! !!!!!!!!!!!!!!!!
  Oj så skönt, nu på gamla dag kan man ju unna sig, anser jag! Och så det här med SPA, den bästa KLAPP man kan få!

  månusåbra margareta

  SvaraRadera
 3. De där med dina fotinlägg är inte så dumt alls. Hur skönt som helst, men dyrt är både sulorna och skor, men man går som en prinsessa.

  margareta

  SvaraRadera
 4. Kan förstå att det blir skönt med lite lyxhustruliv nu då :) Fotvård är verkligen skönt också, men ngt man unnar sej alldeles för sällan...Snygg header! Trevlig helg :)

  SvaraRadera
 5. Men himmel och pannkaka!!! Har du haft blixthalka ;) Kung Bore slog till... Äpplen: Igår skakade vi ned de sista som hängt kvar, nu får man njuta av äppelkaka och gröten blir extra god :) Fina bilder ;)

  SvaraRadera