söndag 30 september 2012

Söndagkväll....

- och jag summerar ännu en ljuvlig helg!

Bara som jämförelse - bilderna från Fototrissen, fast nu i originalfärg. Tog dessa under lördagseftermiddagens promenad längs kajen. Alltid njutbart där vid vattnet. Mycket att se - där händer alltid något. Båtar i rörelse, fåglar, människor....

 
 

 
 

 
Gjorde ett besök vid Saltströmmen under lördag förmiddag. Intressant att studera vattnets framfart. Det är enorma krafter som pressar vattnet genom sundet och gör detta till världens starkaste malström. Denna dag särskilt kraftfullt. Det bildades jättevirvlar gång på gång där ute. Skönt att befinna sig på land.....
 


Steigtind med sin speciella siluett avtecknar sig mot himlen.  
 
Söndagen kom med härligt uteväder. Idag skulle vi leta kantareller! Packade ryggsäcken med vatten och något att tugga på och så iväg. Det tar sin tid att ta sig till skogen, för jag hitar så många vackra platser jag bara måste föreviga med kameran...


Långt borta i horisonten syns vitklädda, Svenska(?) fjälltoppar

 
Inte blev det några kantareller - men en härlig dag i höstskogen.
 
 
Molnen hopade sig över nejden på eftermiddagen.
Men strax innan solnedgången hittade solen minsann stora hål i det grå täcket.
Lagom för att önska oss godkväll.....


 

8 kommentarer:

 1. Synd att ni inte hittade några kantareller, men vackra vyer är inte dumt det heller!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Vilken färgprakt fjällvärlden bjuder på, magiskt.
  Jag har stått under den där bron vid Saltströmmen och fascinerats av de kraftiga vattenvirvlarna som också är ganska skrämmande. Där skulle jag inte vilja trilla i.
  Man skulle kunna tro att du har ett kontrakt med den där norska solen, så många fina solnedgångar och molnluckor som du har fångat med kameran.
  Här har det varit höstens gråaste dag med regn och dimma. Som gjort för att sitta och repetera kurslektioner vid datorn.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt höst-vyer! Är helt klar med att det måste vara svårt att komma någon var med allt det man måste stanna och fota på vägen :) Tack för att du delar med dig av allt det vackra!

  SvaraRadera
 4. Men åhhh .. vet du att det värker i hjärtat av längtan till Norge när jag ser dina bilder. Så otroligt vackert det är med allt det gula nu.
  Den tredje hamnbilden är ännu vackrare i färg, ljuvliga helgbilder allihopa!
  Ha en helhärlig vecka.

  SvaraRadera
 5. Magnifikt storslagna bilder från höstens vida vyer norröver. Jag jämför trissen i svartvit och trissen i färg och har uppriktigt svårt att välja. Kanske är det den i färg som smäller högst ändå bara för att blått hav och blå himmel är oslagbart.

  SvaraRadera
 6. Vilka otroligt vackra höst bilder .

  SvaraRadera
 7. Tack för att jag fick avnjuta dina fantastiska foton från Norge.
  Och Saltströmmen där det är så Nydeligt vackert och så mäktigt med ebb och flod.
  Vilka höstfärger du har fångat, synd att ni inte hittade några kantareller,
  men det kanske är som i svenska fjällen, vi hittade knappt så vi fick på en macka i Borgafjäll, men här finns det trattisar i massor, dom gula börjar har gjort sitt verkar det som, hittade lite igår när vi var ute me Colin...
  Hoppas precis som du att vi måtte få ha sensommarväder ett tag framöver.

  Dina foton var riktigt snygga i svartvitt också...kanon.
  Och höstbilden i måndagstema satt som ett smäck.

  Ha det nu finfint i Bodö...har ni varit ute på torskfiske också ???

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska bilder du har tagit. Färgstarka klara och jättefina. Du måste ha en bra kamera och ett fotosinne för vad som är vackert.

  SvaraRadera