onsdag 21 november 2012

Uppdatering

Näe - jag har inte kastat in blogghandduken. Har bara varit upptagen av annat än foto och bloggande en period.

Bland annat har jag lapat sol och värme en vecka på sydliga breddgrader. Välbehövligt som motmedel mot vintermörkret. Härligt var det - men alldeles för kort tid. Nästa gång blir det betydligt längre - och dessutom inte charterflyg.

Boskapstransport vill jag kalla det. Undrar hur dom tänkte dom som mätte ut och bestämde hur stort avstånd det ska vara mellan flygstolarna? Otur hade dom i alla fall. Liksom vi som ska klämma in oss för att transporteras ut i världen. Ingen höjdare för den som har tendenser till cellskräck - eller för den som är mer än 1.50 cm lång och inte ser ut som Twiggy. Gäller m a o de flesta. Jag hade passageraren i stolen framför mig i stort sett i mitt knä i sex timmar......


Motmedel mot förkylning, fotoobjektstorka och brist på sprakande färger hittade jag i fruktdisken på Coop bl a i form av en ljuvlig blodgrape. Efter att ha tillfredsställt fototorkan med ett antal bilder ur olika vinklar njöt jag av den god frukten - med hjälp av en sked... Ingen dålig medicin!

Nu när det är kolsvart på morgonen när jag far till jobbet och likadant när jag kommer hem på eftermiddagen är det inte lätt att få utlopp för fotosuget. Särskilt inte utomhus. Får hoppas på kalla nätter med norrsken.....


Denna tid på året kan jag inte motstå frestelserna i blomsterbutiken. En vit azalea bara måste få följa med mig hem. Nu står årets exemplar på matbordet  - och jag njuter så.....

Min mor var en fena på att sköta dessa skönheter. Hon fick dem att blomma om gång på gång. Satte ut dem i rabatten med kruka och allt på sommaren. Tog in dem på hösten innan frostnätterna kom. På vintrarna vattnade hon azaleorna med smält snö. De visade sin tacksamhet genom att blomma helt otroligt både mycket och länge.


Det kom ett paket med posten igår. Kände inte igen avsändaren - och jag hade inte beställt något. När jag packade upp brödskålen i rostfritt stål, design Eric Bagger, kom jag på vad det var. Jag hade svarat på en enkät eller så för ett tag sedan - och tydligen haft turen på min sida. Kul överraskning!

Jag gillar att vara med på tävlingar och annat skoj på webben. Sedan glömmer jag ofta bort vad jag haft för mig och blir så överraskad när det kommer brev eller paket. Det är inte alltid jag lyckas klura ut sammanhang och avsändare. Tycker det vore på sin plats att avsändaren kunde skriva en liten förklarande lapp och stoppa i paketet..... 


6 kommentarer:

 1. Härligt att få njuta en vecka på varmare breddgrader :)- förstår att du gärna velat vara kvar lite längre.
  Blodgrapen ser läskande ut och vit azalea hör vintern till...
  Kul med överraskningar - fin skål!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. När man åker charter är det enda gången jag kan se någon fördel med att vara kort i växten. Jag får alltid plats!

  Så härligt att få njuta lite sol och värme. Jag har vissa planer på att ta mig en tripp fram på nyår, men jag är lite tveksam. Jag ska i så fall åka ensam och jag är rädd att det blir väldigt ensamt?!

  Grattis till priset, var det nu än kom ifrån.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Härligt att få njuta av värmen men kan förstå dig att det inte är nån höjdare att få någon nästan i knät.
  Blodgrapen ser härlig ut.
  Azalean är fin...måste nog själv inhandla lite nya blommor när jag nu ska hinna med det vill säga..önskar dig en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem!! Ett tag sen jag själv var ute och for, men jag kommer ihåg utrymmet, eller avsaknandet av utrymme i flyget...Det är verkligen budgetvarianten när man inte flyger reguljärt till sydligare breddgrader!! Mannen i huset for till Thailand och jobbade för några år sen, och då begärde han att få flyga reguljärt...skillnad sa han belåtet med sina 1,85 i strumplästen och lätt övervikt...
  Azalean...ja då kommer den väl att dö här..för här finns då ingen snö att smälta!! Någon tipsade om isbitar...men det tror jag att jag kommer att glömma, så...vi får hoppas den står sej över jul i alla fall!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Vilken fin brödskål! Dansk design är spännande, tycker jag.
  Jaha, det var DÄR du var! Kanske Kanarieöarna? Jag som trodde du var i Norge!!
  Man hänger inte med i svängarna.
  Hoppas att du hade det riktigt gott och lapade sol, för det beshövs i mörkret. Det vänder snart...
  Kram och en fin helg!
  Karin

  SvaraRadera
 6. Du får väl vara glad att du fick sitta. Hörde för någon vecka sedan att Ryan Air på fullt allvar försöker få tillstånd att ha ståplatser ombord på planen. Dom anser inte att det är någon större skillnad på att åka buss eller flyg.
  Åker man nattåget till storstaden kan man till och med få ligga under färden.

  SvaraRadera