måndag 18 februari 2013

Cafébesök

I helgen besökte vi det senaste tillskottet på cafékartan i Boden - Café Tingshuset. Namnet har det fått därför att det är inrymt i Bodens äldsta Tingshus från 1834.

"Huset inrymde tingssal och tre rum för domare, nämndemän och åklagare samt för parter och vittnen. Tingshuset var den naturliga samlingsplatsen för sockenborna på den tiden. I närheten av tingshuset byggdes också ett sommarhäkte. Huset användes som tingslokal av Överluleå tingslags häradsrätt till 1932, då tinget flyttade till modernare lokaler". 

Sedan en tid tillbaka drivs ett gemytligt café i detta vackra hus, som ligger granne med kyrkan och tillhör hembygdsområdet med Norrigården. Intressanta lokaler, gott hembakat fikabröd, fräscha smörgåsar och hög serviceanda gör att vi gärna återvänder

Jag har ju också en dragning till gamla hus med intressant historia....


14 kommentarer:

 1. Du borde delta i fotoutmaningen "100 hus". Det var ju både ett fint foto och intressant info på köpet. Tack:-)
  Enda felet på bilden var snön, men lite svinn får man ju räkna med;-)

  SvaraRadera
 2. Håller med om att vädret varit toppen i helgen och solen har verkligen varit med oss. Spännande med nya caféet får se när vi någon gång tar oss till Boden och alla mysiga ställen - förut åkte vi bara förbi och nu gör vi inte ens det. Skärpning Margareta, för Boden har verkligen många fina små ställen.

  Fina bilder och vintern när den är som vackrast, med solen och gnistrande snö.

  SvaraRadera
 3. En riktigt bra kombination där. Kulturhistoriskt intressant byggnad och bra fika. Vad mer kan man begära? Ja sommar och sol då men man kan ju som bekant inte få allt.
  Det låter hoppingivande det där med glesare mellan raderna i kalendern!

  SvaraRadera
 4. Mer fika till folket :) Både ltåer och ser mysigt ut!

  SvaraRadera
 5. Härlig miljö för en fika och kultur får man på köpet! Så skönt att solen visade sig, hos oss var det grått och trist väder hela dagen!

  SvaraRadera
 6. Ser trevligt ut!
  Instämmer med BP, du borde också vara med i utmaningen "100 hus 2013"

  SvaraRadera
 7. Gamla hus vill man gärna ser mera av. Historien är intressant.
  Bra att det inte får stå öde!
  margareta

  SvaraRadera
 8. Trevligt tips ska jag berätta för min väninna som bor i Boden, kanske vi kan ta en kopp där nästa gång jag hälsar på.
  Ha det gott.
  hälsar
  M

  SvaraRadera
 9. Vilket trevligt ställe. Fina bilder särskilt den på kyrkan, gillar skuggan av trädgrenarna på fasaden...

  SvaraRadera
 10. Ja men visst är det vackert med gamla hus, som har en egen historia som får fantasin att sätta fart dessutom!! Är det sen ett café inrymt i byggnaden med gott bröd, då är det bara ett extra plus i kanten...!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Roligt med ett så gammalt hus, att det fortfarande finns kvar och är aktivt.
  Min historia börjar 1837 och även i Arjeplog var tingshuset en samlingsplats men ofta mindre rolig. Kyrkan en annan.

  Så intressant att se tidsåldrarna knyta ihop sig.

  SvaraRadera
 12. Sådana gamla hus med café inuti, det är skatter det! Dom gamla husen är så fina och så ligger det ju som en tårta där i snön, det ser verkligen härligt ut!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Ännu en anledning till att snarast göra en tur till Boden. Man kanske måste stanna några dagar så att man hinner med att prova alla fina caféer och matställen. Du borde nästan få betalt av kommunen för all fin PR du gör.

  SvaraRadera
 14. Morron ! Vackra och trevliga bilder från norra Sverige. Här sken solen igår och det var +13 grader i solen. man märker arr dagarna blir längre för det var ljust till kl 19 igår. Ha det bra !

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.