tisdag 1 oktober 2013

Soffväder

Gråvädersdag idag. Regn och rusk. Perfekt dag för soffhörnan. Laddade upp en ny bok från biblioteket igår på min Ipad: En man som heter Ove, författare Fredrik Backman. Har precis börjat läsa - bådar gott för eftermiddagen.

Så suveränt detta är att kunna låna e-böcker via biblioteket! Lätt att läsa på "paddan"  även i lite skum belysning. Och så kan ju t o m jag som är en bra bit ifrån bokhyllorna låna böckerna. Lätt som en plätt......


Tisdagstema = ordning
Man måste ju läsa sidorna i boken i en viss ordning
om man ska få något sammanhang i handlingen...

19 kommentarer:

 1. Snyggt! Och så är innehållet i boken jättekul!

  SvaraRadera
 2. Ser jättemysigt och inbjudande! En stund i soffhörnet med en god bok är väl använd tid engråvädersdag!
  Ha det så skönt där i soffan!

  SvaraRadera
 3. Ser jättemysigt och inbjudande! En stund i soffhörnet med en god bok är väl använd tid engråvädersdag!
  Ha det så skönt där i soffan!

  SvaraRadera
 4. Härligt att ha sådan ro. Har köpt boken i pocket, men har inte haft ro att läsa ännu. En del läser sista sidan först, utifall de skulle dö innan de läst färdigt boken, för man måste ju veta hur det slutar ;0)

  SvaraRadera
 5. Jag lånar också e-böcker till telefonen. Kan inte fatta att vi har sådan service att man helt gratis får läsa direkt hemma. Plöjer verkligen böcker nu för tiden
  Ha det så fint
  kram

  SvaraRadera
 6. Det är nog en fördel att läsa sidorna i rätt ordning! Fast kanske mera spännande om man hoppar lite hit och dit? :-)

  SvaraRadera
 7. Låter härligt ! Ja, inte regn o rusk men att mysa lite hemma. Har varken en padda eller några e-böcker. Ja, sidorna måste väl läsas i ordning oavsett. Men..håller med Staren lite här. Ibland bara måste man hoppa över eller bläddra fram av ren nyfikenhet. Gjorde så med min senaste bok och fann ut hur det hela skulle sluta, Blev inte så kul att fortsätta läsa därefter. Nån ordning måste det nog vara ;-)

  SvaraRadera
 8. Den har jag lyssnat på, en fin historia :)

  SvaraRadera
 9. Det var en smart tolkning. Boken är väldigt bra. Jag tror att varje del i boken skulle kunna läsas som separata berättelser. Kanske. Trevlig läsning i höstmörkret.

  SvaraRadera
 10. Det ska bli skoj att höra vad du tycker om boken. Antingen älskar man den eller så ogillar man den skarpt. Har inte hört en enda åsikt som legat mitt emellan om man säger så. Ska dock inte berätta vad jag tyckte;-)
  Visst är e-böcker en dröm för alla som bor långt ifrån bibblan. Själv har jag inte börjat med e-böcker än (trots att jag faktiskt gör underlag för "mina" fackböcker på jobbet. Den där känslan att kunna vända på blad eller ligger på balkongen under sommaren och läsa en "riktig" bok är djupt rotad i mig som du ser. Just under sommaren går det ju inte att läsa på paddan - jag ser iaf ingenting på den när solen ligger på.

  SvaraRadera
 11. Fyndig tolkning! Mysigt att sitta i soffan o läsa. En av fördelarna med hösten, det blir liksom tillåtet att vara inne o mysa :)

  SvaraRadera
 12. Så mysigt, lässtund en ruskvädersdag! Och så lite frukt med, gott!

  SvaraRadera
 13. Så mysigt, lässtund en ruskvädersdag! Och så lite frukt med, gott!

  SvaraRadera
 14. Så mysigt, lässtund en ruskvädersdag! Och så lite frukt med, gott!

  SvaraRadera
 15. Och här blir jag nyfiken igen. Har ingen surfplatta men funderar.
  Läser du på en vanlig surfplatta eller har du en särskild läsplatta?
  Frågar för jag trodde att surfplattor som ipad var svåra att läsa böcker på men så är det kanske inte alls?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra det där, hoppades just att funktionerna gick bra att kombinera. Tycker mig ha läst att en särskild läsplatta var att föredra. Nu vet jag bättre. Dessutom gav du äntligen förklaringen på mysteriet varför en del skalar sina äpplen :) Tack för svar hos mg!!!

   Radera
 16. Du har bra ordning och ger också ett bra lästips! Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag gillar paddläsning - inser att det är smart när man behöver bra ljus, men svårt i solsken ... hmm ... men vem har sagt att det ska vara enkelt?

  SvaraRadera
 18. Älskar verkligen OVE!!!!

  SvaraRadera