söndag 8 juni 2014

Dramatiskt

Åh vilken helg vi har haft! Ljuvlig högsommarvärme. Varmast i landet vad jag förstår. Tid att rensa i rabatterna och plantera ut sommarblommor. Nu bör risken för nattfrost vara över för denna vår. Järnnätterna sägs annars kunna infalla ända fram till 10 juni.

Dramatiskt blev det för "vår" ekorre som brukar hålla till runt fåglarnas restaurang i och under ett av våra äppelträd. Vi hörde en duns utanför knuten och gick ut för att se vad som hänt. På väggen likt spiderman sitter Kurre som paralyserad. Bakom knuten lurar Ester - en katt som titt som tätt dyker upp hos oss. Dunsen måste ha varit ett kattsprång i jakten på ekorrmiddag. Tji fick Ester denna gång, men å så rädd Kurre var. Han satt som klistrad på väggen säkert en halvtimme innan han vågade sig ner på marken igen. 25 kommentarer:

 1. Åååååå såååååå söt Kurre är. Tack och lov att han klarade sig. En kattj****l ska då inte mumsa på en sådan söting, verkligen inte!

  Grattis till sommarvärmen. Här är det också fortfarande 23 grader, å om solen skulle skina under dagarna skulle jag bli överlycklig;-)

  SvaraRadera
 2. Åh, stackars lille Kurre ekorre!
  Vi hade en katt, Svarten, som var specis på ekorrjakt. Jag vet inte hur många ekorrsvansar jag plockat bort från gräsmattan efter han räder i skogen. Nu finns ju inte Svarten längre, så de slipper i alla fall det hotet.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Stackars lille Kurre. Vilken tur att katten blev snuvad på den här godbiten. Kram

  SvaraRadera
 4. Stackars lille Kurre! Kan inte vara lätt att freda sig mot en hungrig katt! Tur att det gick bra den här gången!

  SvaraRadera
 5. Smart korre som väntar länge med att röra sig - faran kan ju tröttna och dra iväg ... vilket den också gjorde ;)
  Väldigt vacker blomsterbild!

  SvaraRadera
 6. Åhh, så söt ekorren är! Tur att han är duktig på att klättra! Vi bodde en gång längst ner i ett höghus med rappade ytterväggar. Där sprang ekorrarna upp och ner utan problem, och passade alltid på att kolla in i vårt kök när de var på väg förbi... Saknar att ha ekorrar på tomten, men de håller sig hellre i tallskogen en bit bort från oss...

  SvaraRadera
 7. Snacka om att krampaktigt hålla i husväggen, en stark kurre det där!

  SvaraRadera
 8. Stackars ekorre! Hoppas att han överlever skräcken!
  I veckan ska jag också på ringmärkning - av Tornfalksungar!
  Jättefina bilder på ugglan!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 9. Ha ha så du lyckades plåta kurre på väggen. Det var nog inte så lätt för stakars kurre att hålla sig fast på tegelväggen.

  SvaraRadera
 10. Fint foto på din kurre där han klamrar sig fast på väggen. Äta och bli äten, ja det sker i vår natur hela tiden. Även ekorrar brukar väl stjäla ett och annat fågelägg. Vi ser dem ju mest som gulliga nötätare. ;-)
  Lite dramatik även hos dig. Nej, jag tror att alla inblandade klarade sig vid eldsvådan i grannhuset.

  SvaraRadera
 11. Åh, Kurre fick verkligen utnyttja sin snabbhet och sina klösarklor,Vi hade också en Kurre, för flera år sedan. Barnen kom hem med den och trodde mamman hade övergivit den. Eftersom den var så liten gick barnen i skift för att mata den lille. Den klarade sig och växte. Snart kunde den inte bo kvar i den lilla inneburen, utan vi byggde en större voljär åt den ut på bron. Där bodde den hela den kallaste vintern. Fick börja vara lös ute men fick mat i sin bur. På våren försvann den dock, vi trodde att den hade dött. Men på sommaren hörde jag ljud ute på bron, trodde det var min man som skulle samlaa ihop sopor. Tog vår överfulla sopkasse, öppnade dörren och skulle just kasta ut kassen till min man när jag fick en snabbspringande krabat mitt på magen. Innan jag hann reagera hade den säkert sprungit 10 varv runt min sommaravklädda kropp och fortsatte sedan runt min 3åriga dotter som stod bredvid. Vi skrek i falsett båda och sonen kom för att höra vad det var. Då hoppade nålpaketet ner, det var Kurre, vår borttappade ekorre som hade kommit tillbaka. Vår lille tuffing till son, gick efter Kurre och vi följde också efter, lite på avstånd. Kurre sprang mot skogen, stannade och tittade om vi följde efter. Med vår son, närmast ekorren. Det gick bra, tills han passerade en osynlig gräns. Då hoppade ekorren på honom och bet honom i fingret. Sonen stannade och vi tittade alla mot skogen och mot den bortspringande ekorren. Där i tallen, satt flera små ekorrar och tjattrade. Kurre var en Kurrelina och hon hade kommit tillbaka för att visa sina ungar. Den solskenshistorien fick läka vår såriga hud.

  SvaraRadera
 12. Laila Lindroos9 juni 2014 08:42

  Vilken söt storry o vilken tur kurre hade o du fick hen på bild. Kram Laila

  SvaraRadera
 13. Vilken läcker bild på fuchsian:-)
  Gillar katter men inte i naturen och speciellt inte vår och sommar har
  sett hur illa dom går åt dom små i dom vilda djurens barnkammare:-(
  Kattägandet skulle vara lika reglerat som hundägandet.
  Vilken härlig bild på lilla kurre, skönt att den klarade sej denna gång;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 14. En kanonbild på kurre Smack var det här. Ja se de katterna de är allt luriga de. Finfin helg har du haft.

  SvaraRadera
 15. Vilken story men lyckligt slut. Stackars lille kurre som fick sitta där och darra på väggen men du fick en väldigt bra bild. Även på blomma !!!

  SvaraRadera
 16. Vackra blommor och så söt Kurre!!!

  SvaraRadera
 17. Stackars Kurre...men skönt att Ester gick miste om den lunchen iallafall.
  Vacker fuchsia du har!! Har ju blivit lite "biten" av sådana nu, efter att ha varit pelargonfrälst i många år. Tyvärr fick jag med en lus någonstans ifrån när jag köpte sticklingar, och jag för fortfarande en envis kamp mot dom.
  Inte bara helgen var skön, även denna måndag räknar jag in som en riktig sommardag!!
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 18. Men stackars, stackars Kurre, vilken himla tur ni har en klättervänlig vägg som fick honom till tryggheten i alla fall. Ljuvlig bild på fuchsian.

  SvaraRadera
 19. Vilken tur att Kurre klarade sig! En sån sötnos kan man ju inte äta upp... Härliga bilder och skönt att ni har fått värme. Här har vi ca 30 i skuggan så jag kan gärna dela med mig av lite värme annars :)

  SvaraRadera
 20. Älskar ekorrar och OJ så söt han är. Rolig ser ekorren ut där han sitter på väggen.
  Fina bilder.
  Ha nu en fortsatt fin vecka.

  SvaraRadera
 21. Å, lilla kirre då! Här är det hunden vår som blir helt tossig om den får syn på ekorren, men där känner nog ekorren att den definitivt har övertaget för den drar iväg fort som ögat. Den här lille stackarn, tänk att han kunde sitta på väggen så länge, han måste ha blivit helt slut i "fingrarna" efteråt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 22. Stackars Kurre, men att han klarar av att hålla sig fast i väggen så länge!
  Så söt han är!

  SvaraRadera
 23. Jag gillar katter men man får inte glömma att de gärna jagar när så faller sig. Det är en instinkt som vi inte har
  kunnat få bort. Skönt att lille Kurre klarade sig och inte blev skadad.
  Fin bild du kunde få.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 24. Ja, det var verkligen dramatiskt.. Stackars lille Kurre så rädd han ser ut..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 25. Men stackarn.. vilken tur att han klarade sig. Inte visste jag att katter ger sig på ekorrar!
  Vilken vacker bild på blomman...

  SvaraRadera