söndag 5 oktober 2014

Gamla bilvrak

- kan vara riktigt charmiga! Det visar fotografen Jan Morin med sin utställning "Skogsvrak och övergivna platser" på Försvarsmuseet i Boden, där jag tillbringade del av denna gråmulna höstsöndag.

Tänk så mycket intressant som gömmer sig ute i naturen. Rostiga rishögar - halvt överväxta av sly och gräs. Vilka öden! En gång skinande blanka med motorer som spann som nöjda katter.

Inspirerande utställning. Kanske läge för besök på en bilskrot med kameran beredd......


9 kommentarer:

 1. Åh, den utställningen skulle jag vilja se - även min man skulle jag tro. Samlar på sådana bilder på Pinterest och kan aldrig få nog :-)

  SvaraRadera
 2. Den utställningen verkar intressant! Tack för tipset om bilskroten, kan säkert bli en del för kameran att jobba med!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Försvarsmuseet byggdes upp efter att vi flyttat från Boden, men vi var på ett besök något år efter att vi flyttat och gillade verkligen det museet, fint uppbyggt!

  SvaraRadera
 4. Jo du det är något som jag gillar och då med kameran i högsta hugg förstås. Bilkyrkogården i Ryd är en av de bästa men numera tror jag de flesta vraken har återgått till moder jord. Det var nog i grevens tid jag var där en kall vinterdag. Verkar vara en givande dag du varit med om- Önskar jag hade varit där.

  SvaraRadera
 5. Spännande bilder. Kyrkömosse är en sevärdhet i samma härad. Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Ja när dom står där hela och är ett minne
  över fornstora dagar är dom riktigt läckra.
  Här ligger det bara bitar och skräpar lite här och där.
  När man kommer ihåg hur det var blir man lite
  deprimerad, låser till och med på dagtid nu
  fast vi har hundar.
  Ha en skön måndag

  SvaraRadera
 7. Japp, den utställningen är helt i min smak. Å du det finns ju en skogskyrkogård för gamla bilar söderut, Ryd heter den eller något liknande.

  SvaraRadera
 8. Den utställningen skulle jag gärna sett !! Nu fick jag iallafall ett litet smakprov ;-) Ja, det finns mycket spännande att finna ute i naturen och har man tur springar man på riktigt fina fotoobjekt.

  SvaraRadera
 9. Det finns så många intressanta utställningar, man (jag) borde gå på fler för det är så roligt! Det här verkar ju vara en jätteintressant en!
  Agneta kram

  SvaraRadera