måndag 3 november 2014

Höstmässa

I helgen besökte vi höstmässan på Arcus i Luleå. Intressant att studera alla vackra hantverk i både trä, metall och i mjuka material. Och så allt ätbart förstås. Hantverk det också i högsta grad.

Inte så svårt att räkna ut vad som fick följa med mig hem..... Ost förstås, get från Åsberget i Jämtland. Och så ljuvligt gott surdegsbröd från Bensbyns bageri.
17 kommentarer:

 1. Där hade jag trivts som fisken i vattnet! Och förmodligen inhandlat något i matväg precis som du!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med en traditionell mässa. Jag älskar att gå om kring och känna nostalgi på dessa. För det mesta idag är allt så plastigt och hantverket saknas. Här i Sundsvall har vi Norra berget som bjuder på hantverk året om i en butik där man kan var hur länge som helst bara för att kika. De ordnar även en del aktiviteter där man kan få prova på med hjälp av handledning. Grattis i efterskott till tredje platsen. Jag höll din som vinnare men bra gjort även denna placering Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 3. inspirerande! En röd filthatt skulle var svårt att låta bli! margareta, men vart tog alla fårskinn vägen?
  margarerta

  SvaraRadera
 4. Ser trevligt och inbjudande ut med en mässa inomhus! Jag skulle nog också köpt med mig getost hem, riktigt gott!
  Grattis till tredjeplatsen i fototrisstävlingen! Du är en duktig fotograf, dina bilder var riktigt bra!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. laila lindroos3 november 2014 11:10

  kul kul o mer blir det till helgen å vad får du med dig hem då? undrar just om det får plats i väskan hem, hm. kram Laila

  SvaraRadera
 6. Så kul med hantverksmässa, en sån där mössa skulle inte sitta fel och inte osten heller för den delen! Blötsnö låter däremot mindre lockande, däremot skulle jag gilla några minusgrader för köksgolvet liknar stampat jordgolv.....inte lättstädat med 49 kg långhårig hund så här års :-) Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Det är trevligt med såna där mässor där det finns en massa lokala varor och inte bara krimskrams som det annars ofta är på vanliga marknader. Och vilka fina hattar det fanns!
  Ha en skön novembervecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Det är väldigt mysigt med hantverksmässor, speciellt under denna gråa årstid. Det var en mässa i mina trakter också som jag tyvärr missade eftersom jag travade runt på en lydnadsplan.

  SvaraRadera
 9. Jag gillar oxå att var på mässor av olika slag, men jag är mest på reptilmässor och datamässor, men det händer att jag slinker in på en och annan hantverksmässa.

  SvaraRadera
 10. Gillar mässor men man har tyvärr inte
  så mycket tid på sej med tre vilddjur hemma.
  Hattarna var färgglada och fina men inget för mej;-)
  Träslöjden däremot skulle jag kasta mej över.
  Tyvärr tar nog eländet inte slut än men om
  fjorton dagar kanske.
  Ha det bra;-)

  SvaraRadera
 11. Getost - mums! De där hattarna får vara för min del.

  SvaraRadera
 12. Åhh... där hade jag gärna varit med. Så mycket att titta på och hantverk av alla de slag gör ju att man gärna stannar lite extra länge. Bara tanken på getost och surdegsbröd gör att det vattnas i munnen. Härliga bilder från din helg och vilka roliga mössor ;-)

  SvaraRadera
 13. Kul med en återkommande höstmässa. Hoppas osten smakar gott:-)

  SvaraRadera
 14. Jag skulle också ha kommit hem med någon god ost.=) Ser ut som en trevlig mässa! Grattis till tredjeplatsen i fototriss, du hade kanonbilder!

  SvaraRadera
 15. Så trevligt det ser ut, ljust och luftigt och många fina hantverk! Hoppas att det gick bra för hantverkarna, jag vurmar ju lite för dem ...

  SvaraRadera
 16. Aha.. var du där... läste om mässan men for aldrig dit. Ville bara kika in och gratulera till tredjeplatsen i fototrissen, så himla roligt!

  SvaraRadera