söndag 20 september 2015

Äggleverantörer

Gjorde ett besök hos våra äggleverantörer idag. Så skoj att få hälsa på de vackra, sällskapliga fåglarna. Tänk om alla höns fick ha det som dessa. Kan äta mina ägg med mycket gott samvete.....


Nåja - tar tillbaka det där med vackra...
Men sällskapliga är dom!


14 kommentarer:

 1. Jag brukar känna lite dåligt samvete när jag köper ägg och läser hyckleriet på kartongerna. Men dina äggleverantörer ser ut att trivas med tillvaron, fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Otroliga närbilder på dom som producerar ägg om man säger så. Men om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag fortfarande är så förtjust i ägg;-)

  SvaraRadera
 3. Är inte den där fule rackaren en kalkon? Det är en väldig skillnad på ägg och ägg. De höns som får gå som de du visar lägger ägg med smak i.

  SvaraRadera
 4. Ja man önskar ju att alla djur hade det så bra, tyvärr är det ju inte så
  Lite söta är dom ju i alla fall;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, det är inte alla leverantörer det går att komma så nära! Den på mittenbilden får man väl kalla fulsnygg med stor charm!
  Kul att du har varit i Porto och Dourodalen! Så vackert det är där och så många goda viner de producerar!

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, det är inte alla leverantörer det går att komma så nära! Den på mittenbilden får man väl kalla fulsnygg med stor charm!
  Kul att du har varit i Porto och Dourodalen! Så vackert det är där och så många goda viner de producerar!

  SvaraRadera
 7. Blev så nyfiken på ditt inlägg när jag såg hönsen :) Vi har ju skaffat kycklingar och en är så vuxen nu att hon lagt sina första ägg. Det låter kanske märkligt, men det var ren lycka att få plocka upp Yoshis första, fortfarande litet varma, ägg. Det känns så bra att kunna ge hönsen ett gott och ompysslat liv och i utbyte får vi ägg. Äggen du köper ser ut att komma från höns som också har det riktigt bra och de på den översta bilden är ju så vackra. Men vilken sporre tuppen har!

  SvaraRadera
 8. Säger som Stare Ström, den fule är väl en kalkon?
  Det har ibland hänt mig att jag funderat på att ha höns, kan tänka mig att det är speciellt att känna hönan som lagt ägget.
  Vilken intressant helgupplevelse du fick!

  SvaraRadera
 9. Klart att det är det ekologiska och svenska iaf jag äter numera. Mycket noga och så trevligt att besöka hönsen som levererar så fina ägg till dig. Nåväl vackra är de inte utan de ser ut som asgamar nästan.Men nu är det ju så att det inte kommer an på utseendet. Det är ju det inre som räknas anser jag och de kläcker ju så vackra och goda ägg att man (iaf inte jag) tänker på hur de ser ut.

  SvaraRadera
 10. Haha, kalkoner är inte vackra! Äter också mina ägg med gott samvete då jag köper där jag har hästen. Så skönt att veta att de går fritt runt på gården :)

  SvaraRadera
 11. Fint å sjå kvar egga kjem frå, og at hønene har eit bra liv.
  Heldigvis blir det meir og meir fokus på dette.

  SvaraRadera
 12. Haha!
  Visst smakar såna där ägg mums.
  /kiki

  SvaraRadera
 13. Alla höns borde ha det så. Det bästa med dem är att de är bra på att vara tysta. :) Fina bilder.

  SvaraRadera
 14. Klokt med flytvästar till låns!
  Kram Karin

  SvaraRadera