måndag 27 maj 2019

I ett hus vid skogens slut.....

Där bor en speciell dam. Nämligen en slaguggla. En imponerande fågel. Kan bli 50 - 60 cm hög och har ett vingspann på dryga metern. Sorkspecialist men äter också fåglar, grodor och insekter.

Vi hade förmånen att få vara med när ugglan skulle ringmärkas. Nu var hon redan märkt. men man kollade statusen på henne och kikade i holken efter småttingar. Och visst - där finns tre små dunbollar som så småningom ska bli ringmärkta. Spännande....Veckans tema hos Sanna med bloggen gemsweeklyphotochallenge är kantig. Ugglans hus är ju ett exempel på en kantig byggnad. Skulle nog inte vinna något arkitekturpris, men passar hur bra som helst för ändamålet.

15 kommentarer:

 1. Men du..... vilken vacker bild på Ugglan och tre små dunbollar =) Lovely

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild på ugglan och bostaden, kantig i naturen!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bild på den vackra ugglan! Vilken ynnest att få vara så nära en så vacker uggla! Och en toppentolkning också!

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk bild på ugglan!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vilket läckert bidrag - annorlunda, verkligen. Å visst är ugglans hus kantig, men jag förvånas en aning över att huset är så litet med tanke på fågelns storlek...
  Å du - ugglans gula näbb är också aningen kantig;-)

  SvaraRadera
 6. Toppenbild som visar att det finns en aning kantighet också hos ugglan. Boet är desto kantigare och det blir nog trångt när ungarna växer till sig. Vilken upplevelse att få vara med vid ringmärkningen!

  SvaraRadera
 7. Vilket toppenbidrag till temat och en fantastiskt fin bild. Jag har aldrig sett en slaguggla annat än på Skansen i Stockholm . Något hus till slagugglan hade jag inte heller set tidigare.
  Så intressant att få vara med när slagugglan ringmärktes.

  SvaraRadera
 8. Om du frågar mig så skulle holken mycket väl kunna vinna ett pris för sin arkitektur. �� Det är en härlig bild på ugglan som kikar över kanten. ❤️

  SvaraRadera
 9. Helt underbara bilder. Otroligt fina tolkningar !
  Ha en fin resterande vecka !

  SvaraRadera
 10. Älskar ugglor men har aldrig sett någon på nära håll (utom uppstoppade.) Måste ha varit roligt och intressant att ha fått vara med om ringmärkningen. Visst är boet kantigt - perfekt till temat.
  Ingrid

  SvaraRadera
 11. Åhh, vilken vacker uggla. Så häftigt att du fick vara med när de kollade dennes ringmärkning och boet efter ungarna. Ugglor är så häftiga!

  SvaraRadera
 12. Wow, vilken snygging! Och så härligt med nya små dunbollar så släktet förs vidare, inte alltid självklart. Men det är sannerligen ett kantigt bygge de får hålla till i!

  SvaraRadera
 13. Heisann, så flott ugle og supert uglehus!

  SvaraRadera
 14. Men WOW vilken fantastisk bild på ugglan! Härligt tolkning av temat också :-)

  Stort GRATTIS till 10-årsjubileet! Då började vi blogga nästan samtidigt då :-)

  SvaraRadera