tisdag 4 juni 2019

Tre små troll

Ikväll har vi varit med om något intressant. Det var dags för ringmärkning av slaguggleungarna. Har ju hört att det kan vara ett tufft jobb - ugglemor försvarar de sina naturligtvis. Och hon är ju ingen liten fågel precis.

Utrustade med skogsarbetshjälmarna drog vi till skogs. På väg till holken spanade vi efter mamman. Och visst - där satt hon på vakt i ett träd i närheten. Kom farande som en projektil när ringmärkarna närmade sig holken. Tack och lov för hjälmarna!

Tre små trollungar fanns där i holken. Välmående och snart flygfärdiga. Vi gick en bit ifrån holken med ungarna för att de skulle kunna märkas utan risk för anfall av mamman. Hon följde inte efter.
Småttingarna fick sina ringar runt benen och blev vingmätta och kontrollerade. Mamma uggla anföll igen med klorna beredda när ungarna skulle återbördas. Ingen skadad nu heller. Puh....

Vi drog oss nöjda tillbaka med nya erfarenheter i ryggsäcken och några foton i kameran.
3 kommentarer:

 1. men hälledudanes vilka små dunbollar! Och tänk så orolig stackars mamma måste ha varit när det stora läskiga typerna rånade hennes bo! Hoppas hon är glad och lättad nu. Och vilka foton du fick!

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr och vilka fina bilder på uggleungarna. Tack för dem!
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Helt underbart inlägg! Så söta troll!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.