måndag 4 november 2019

Dagens runda

Minus 18 kalla grader denna måndagsmorgon. Solen på väg upp - om än inte så högt så här i vintertider. Men den hann dock värma lite innan jag runt lunchtid tog mig för att komma ut på min dagliga promenad. Har lite olika turer beroende på lust och ork. Dagens gick runt de närmaste villaområdena och tog runt 80 minuter Fast min app i telefonen sade 38 minuter. Den lever sitt eget liv. Går visst inte att göra något åt.


Gillar att strosa längs stigar i skogen. Nyfiken som jag är undrar jag alltid vad som döljer sig runt kröken. En sömnig uggla på en gren? En ekorre? Kanske ett skyggt rådjur? Kameran är beredd.


Hade tänkt mig en lite längre runda idag men blev stoppad av dessa skyltar i runt format. Bara att hålla sig därifrån.


Det är en hel del tankar som snurrar runt i mitt huvud under promenaderna. Tittar bland annat på skogen och funderar över hur man kan missköta delar av den så totalt. Sorgligt att se. Här hade behövts jobbas med en röjsåg för länge sedan. Det krävs ju utrymme runt varje stam för att träden ska kunna växa.

Veckans tema hos Sanna med bloggen Gemsweeklyphotochallenge är runt.

16 kommentarer:

 1. Din runda gick då genom ett mycket vackert vinterlandskap! Måste vara välgörande för både kropp och knopp! Jag var inne på samma idé, att fota lite under min promenad men vädret var så grått och trist att det inte gjorde någon människa glad!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Din runda runt ger ro - tänka fria tankar undra och tänka lite till. Härlig tolkning! Svar på din kommentar på mitt runt-foto: Första jag tänkte när jag såg blilden var ... universum ...

  SvaraRadera
 3. Så vackert det är, men tänk att det redan är -18 grader. Här har vi ännu 7-8 plusgrader dagtid, men det kan snabbt ändras.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Så kallt du har det! Men vacker runda.

  SvaraRadera
 5. Det förvånar mig att du faktiskt kan tänka i denna kyla. Min tankeverksamhet hade så frusit inne om man säger så.
  Jättefina vinterbilder att titta på inifrån en 22 graders varm lägenhet;-)

  SvaraRadera
 6. Kul att få hänga med på din promenadrunda! Själv hinner jag inte ut på min runda med vovvarna innan solen gått ner. Det är rätt kallt även här fast inte -18, det nöp bra i kinderna under morgonpromenaden idag men snart så vänjer man sig.

  SvaraRadera
 7. Heisann, flott rundtur. Så dukka det opp to runde skilt.... rent bonus, på veien også! Du som går daglig, må jo være med på Blogger´s Sunday Walk i januar.

  SvaraRadera
 8. Tack för att du tog mig med runt här på din fina runda. Kallt men väldigt vackert. Härliga vinterbilder!

  SvaraRadera
 9. Fin runde i naturen.
  Ja, det krevst vedlikehold av skogen her hos oss også.
  Det gror og det gror.

  SvaraRadera
 10. En mobil som inte kan klockan??? Jag använder en enkel app som räknar stegen. Funkar jättebra, kanske något för dig också? Pedometer heter min gratis-app. Men så långa promenader som du gör blir inte ofta jag går, speciellt inte senaste veckorna då min hälsporre plågar mig. En fin promenad tog du runt i ditt område. Jag har aldrig sett att det var förbjudet att gå vid en vägbom! Såna skyltar har inte vi, tack o lov! Men hördu, nu har ni väl det kallt så det räcker för årstiden! Jag som huttrar i -1 grad och snålblåst, jag måste nog skärpa mig

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig runda på promenaden. Vackra vintriga bilder. Vackert men kallt. Desto skönare när man kommer in i "stugvärmen". Trevligt och vacker lösning på temaordet.

  SvaraRadera
 12. Arton minus - då promenerar jag varken särskilt långt eller länge. Fina vinterbilder!

  SvaraRadera
 13. Det var bitande kallt du har. Ja du teknikensunder den gör som den vill. Ha en fin eftermiddag!

  SvaraRadera
 14. Härliga vinterbilder, föredrar att se dom såhär och slippa kylan

  SvaraRadera
 15. Jättefina bilder! Men det kanske skulle behövas röjas där i skogen som du säger. Solen har ju fastnat bland grenarna... Blir säkert varmare ifall nån röjer bland träden där så den kommer loss :-D

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.