onsdag 27 oktober 2010

Rättvis Oktoberdag

Minus 6 grader. Lite snålblåst. Mulet och grått. Men inte så tokigt i alla fall!! Tog fotot strax efter 8:00 på väg till jobbet efter ett spinning- och styrkepass på gymet. Varm och go i kroppen och redo att ta itu med dagens värv.

En av dagens uppgifter har varit att fixa Rättvisefika - Fairtrade Challenge 2010 - som syftar till att uppmärksamma Fairtrade: "Syftet är att sätta fokus på hur vi med hjälp av handel och konsumtion kan skapa möjligheter till utveckling och stärka mänskliga rättigheter i utvecklingsländer"

En av landets största Rättvisebutker finns i församlingsgården i Gunnarsbyn. Därifrån fick vi en
leverans av flera sorters goda kex, chokladbitar, olika sorters te och kaffe.

Numera finns det en hel del varor ute i de vanliga livsmedelsbutikerna som är Fairtrademärkta. Håll utkik nästa gång du handlar!

Ditt val gör skillnad!!

1 kommentar:

  1. Jag håller utkik! Men jag blir lite upprörd när man hör att det fuskas även med rättvise och krav märkning. Tror att det kanske behövs lite mer kontroller att varan verkligen gör skäl för märkningen. Häromdagen var det Blåtand här i regionen som var ute i blåsväder, de stackars vietnameserna som slitit med bärplockningen har inte fått en spänn i lön!
    Vi fortsätter med rättvisa dagar och må så gott!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.