Gott, kalorisnålt och nyttigt! Dessutom är inte Nordhavsräkan överfiskad.
"Skaldjur är en mycket god källa till mineraler som järn och zink. Skaldjur innehåller liksom många andra animalier den sk köttfaktorn, som ökar tillgängligheten av järn... " miljomat.se
Jaaa, tack! Jag och gubben gillar räkor.
SvaraRaderaHa det gott!
Men du är då lyckans ost, som får möjlighet till all det där!
SvaraRaderamargareta
Färska räkor - underbart gott.
SvaraRaderaOch vad nyttigt det är.
Kram Viola
Guud så gott! Så sugen jag blir.
SvaraRaderaSom tonåring tillbringade jag och min familj några somrar semestern i Gravarne, numera Kunghamn, och där kunde man gå ner till hamnen på morgonen då räkbåtarna kom in och köpa en hink (10 liters) småräkor för en billig penning. Sen åt man räkor tills man nästan sprack och det som blev över la man ut på hällarna åt fiskmåsarna. Att notera; småräkorna då var av den storleken som säljs i affärerna som stor i dag.