Godisfavoriter.....
Ingefärskaramell med valnötter
2 dl valnötter
100 g smör
3/4 dl ljus sirap
½ dl strösocker
2 tsk malen ingefära (jag tog 2 cm fäsk som jag pressande i vitlökspressen)
Rosta nötterna i torr varm panna. Hacka dem grovt.
Smält smöret i pannan, tillsätt sirap, socker och ingefära.
Låt koka på medelvärme -5 minuter. Blanda ner nötterna.
Låter farligt gott!
SvaraRaderaVerkligen någe för oss!
SvaraRaderamargareta
Låter jättegott. Jag får spara detta recept till nästa år. Kvoten är fylld med råge detta år.
SvaraRaderaUsch så smaskigt det där låter då och kanske lite farligt för tänderna. Men kanske kan det vara något inför nyårshelgen då det troligen börjar bli tomt i byttorna här hemma.
SvaraRaderaJag kanske inte skulle ha öppnat den här luckan...såg otroligt gott ut, och det är just sådant jag behöver undvika eftersom något sytt in de flesta kläderna som hänger i garderoben. Å det FÖRE jul!!
SvaraRaderaKram
Det här receptet måste testas!
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Tack för receptet. Jag testade och gjorde det ikväll. De blev jättegoda. Så goda så jag även tänkte göra en sats utan nötter. Mest för vårt lilla barnbarns skull.
SvaraRadera