tisdag 13 december 2011

Lucka tretton

Ingen lucia döljer sig bakom denna lucka - inte ens en lussekatt! Men däremot något som är riktigt hard stuff just nu....

Jag lyckades med konststycket att få tag på både Smör och Bregott idag. Kors i taket! Dock inte lokalproducerat från Norrmejerier - som jag brukar köpa - men i alla fall rena naturprodukter och inget konstgjort fett. Man får glädjas åt det lilla.

En affärsidé vore att köpa det som går att få tag på just nu och sälja till högstbjudande på Blocket...

Det verkar vara kris på smör rätt ofta numera. Undrar om det beror på att antalet mjölkbönder har minskat eller om det är så att flera börjar inse att man ska vara uppmärksam på vad man stoppar i sig?

Har du inte läst boken Den hemlige kocken tidigare, så är det ett hett tips att ägna några timmar åt intressant läsning. Kanske ett julklappstips?!

6 kommentarer:

 1. Grattis till beslaget.
  Jag tror det nästan helt och hållet beror på att vi arma konsumenter fått upp ögonen på äkta vara. Jag har läst Mats-Eric i SvD under en längre tid och även läst hans böcker och jag blir så förfärad över vad jag stoppat i mina barn och min familj. Jag visste inte bättre är min enda tröst.

  SvaraRadera
 2. Du låter lika lycklig över ditt beslag som min mor gjorde under ransoneringstiden - då gällde det kaffe.
  Den hemliga kocken har jag läst och jag ville inte se åt "fabriksmat". Jag kokte till och med egen grönsaksbujong. Nu har jag lugnat ner mig, men jag läser på innehållsförteckningarna och är de lika långa som ordet, då lägger jag tillbaks eländet på hyllan.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 3. Men är det inte Norge som har brist på smör?

  SvaraRadera
 4. Köpte två paket smör i förra vecka, helt ovetande om att det började vara en bristvara. Och det är klart att man köper Norrmejeriers varor i den utsträckning man kan få tag på dom.

  SvaraRadera
 5. Här har det inte märkts av nån brist ännu.

  SvaraRadera
 6. Trevlig adventskalender du har!

  Min smörreaktion är väl att folk tycks galna. Får man månne ta smöret med sig upp till himlen?

  SvaraRadera