tisdag 3 november 2015

Reflektion

En stunds tid för återhämtning och reflektion....

Gatufoto gillar jag mycket. Bilder av människors vardag. Ingen posering framför kameran, Bara en spegling av här och nu. Inte helt enkelt på hemmaplan, men ute på resa känns det mycket bekvämare där jag är okänd. Bara en i mängden som går med kameran skjutklar.
14 kommentarer:

 1. Så kallade gatufoton blir ofta väldigt bra! Blir sugen på att prova själv någon gång.

  SvaraRadera
 2. Härlig bild! Har samma erfarenhet, på bortaplan är känns det lättare att vara gatufotograf!

  SvaraRadera
 3. Jo men visst är det så. ingen som undrar vad man gör. En turist tänker de säkert. Undrar vad som är så intressant hos killen
  Ha en bra dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Vilket fint foto!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Håller med! Gatufoto är jättekul!

  SvaraRadera
 6. Gatufoto är himla kul! Har blivit modigare på hemmaplan faktiskt. Men precis som du säger - man "tränar" utomlands först. Där är man ju turist och smälter liksom in.

  Å killen verkar vara djupt försjunken i sina reflektioner. Bra fångat!

  SvaraRadera
 7. Gillar den här typen av foton ur vardagen som du skriver, utan posering framför kameran och din bild är riktigt bra !
  Förr var jag modigare men idag känns det jättesvårt att rikta kameran mot okända. Beror kanske på att min Canon är lite stor och klumpig. Går inte att smygfota precis och när jag zoomar blir det än värre ;-) Känner inte samma sak om jag är på hemmaplan eller inte. Ser inte någon skillnad där men förstår din tanke.
  Roligt med ännu ett foto från Malta och jag tror mig veta var han sitter !! Ha en skön kväll Beppan :-)

  SvaraRadera
 8. Mycket modern reflektion, ta bort mobilen och vad blir kvar, en ung man som filosoferar?

  SvaraRadera
 9. Han kanske fick motbud till kvällens date och försöker nu hitta en ny så att han får användning för sitt köp från TOPMAN? Det blev en fin gatubild. Går du fram efteråt och frågar om det är ok, eller hur gör du? Jag tycker det är knepigt att fota enskilda människor så där, lättare när man tar en bild på många för varandra okända.

  SvaraRadera
 10. Ja det har du rätt i. Det känns lite bättre att fotografera där man inte är igenkänd, även om det inte är helt lätt där heller. Nuförtiden är ju folk så upptagna av sina mobiler så det är lättare att tjuvfota utan att upptäckas haha det har du dragit nytta av här. Det blev en jättebra bild!

  SvaraRadera
 11. Det är definitivt enklare att fotografera okända personer när man själv kan känna sig lite anonym.

  SvaraRadera
 12. Flott bilde som passa perfekt til tema !

  SvaraRadera
 13. Håller med dig helt och hållet, jag älskar sådana bilder! Men jag är också litet för försiktig för att våga ta dem, utomlands är det, precis som du skriver, mycket enklare. Fint med svartvitt också :)

  SvaraRadera
 14. Jag gillar det också men är lite för feg. Frågar du om lov att få lägga ut på din blogg eller fotar du bara. För är man på allmän plats riskerar man ju att bli fotat. Nästa gång kanske det är jag som är med på bild bland bloggarna. Nåväl det är ett jättefint foto som talar för sig själv och jag gillar det till max för det är i svartvitt som just gatufoton skall vara. Bra jobbat med kameran här.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.