fredag 25 september 2009

Fem och sex år

Idag blev det äntligen möjligt för oss att hämta de två större barnbarnen på dagis respektive fritids för en helkväll med övernattning. Inte lätt att få pusslet med alla engagemang att gå ihop - varken för oss eller för barnen med familj....

Svampplockning skulle det bli var det bestämt. Kul att pojkarna gillar att leta godsaker i skogen...
Vi drog iväg före middagen för det gäller ju att passa på medan det är ljust. Visst hittade vi svamp! Flera Karl-Johan och några smör- och sandsoppar också. Spännande tyckte pojkarna.

Men det var också spännande att utforska stora gropar som någon grävt i sanden. Vi var ju ute på skjutfältet så det lär vara någon beväring som fått jobba.

Och så fanns det stora stenbumlingar som inbjöd till klättring. Upp och ner för stenarna bar det hur länge som helst. Tänk om man bara hade hälften av barnens energi! Fredagskvällar är ju inte de mest aktiva för oss vuxna efter en arbetsvecka.....

Hur som helst var det skönt med en skogstur efter att ha suttit inne hela dagen. Hann hem innan mörkret föll och regnet började.

Efter en middag med tacos och glass blev det en stunds koncentrerad byggnation med Lego och Briomec. Jag tycker själv att det är jätteskoj med särskilt Legobygge. Vilken uppfinning!!! Jag hade massor av den varan när jag var liten och kunde ägna timmar åt husbyggen.

Hans och Gretas äventyr avslutade kvällen med småherrarna - som minsann inte är så små längre. Sexåringen har börjat förskoleklass och fritids i höst. Lång och smal har han blivit. Och tandlös.

Femåringen tillhör "storbarnen" på dagis. Så det har blivit! Annat var det på min tid. Då fick man lov att vara liten ett tag till.

Stora eller små - fortfarande delar dom i alla fall ut go´a kramar - bland annat till godnatt. Hoppas det håller i sig länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.