
Idag var det dags att stycka. Köttet hade då uppnått 42 dygnsgrader = perfekt mörat. Jaktlaget har tillgång till kylrum, så det fungerar bra trots värmen dessa dagar. Detta år var det vår tur att få en filé. Den ligger putsad och delad i lagom stora portioner i frysen vid det här laget! Ser fram emot några kulinariska lördagskvällar i vinter....
I frysen ligger nu också ämnen för ett antal grillkvällar till nästa sommar. Vi grillar numera med förkärlek hela bitar av köttet eftersom de blir bättre än skurna biffar - mycket saftigare bl a.
Ett par fina stekar blev det också. Kan bli tjälknöl t ex - med pepparsås.... Någon hugad middagsgäst???
Så bra vi har det som har tillgång till älgkött! Bland det bästa i köttväg man kan äta. Kan inte bli mer ekologiskt, djur som levt fritt i skogarna, utan stress och med fri tillgång till mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.