måndag 9 maj 2011

48 Ringblommor

- och 30 Tagetes har jag skolat om ikväll. Sedan räckte varken orken eller jorden till. De små liven skulle ha fått egna krukor för länge sedan, men tiden har inte funnits. Eller snarare använts till annat. Härligt doftar det om plantorna när man jobbar med dem. Sommardoft... Nu väntar Astrarna på att få mer - och eget - utrymme så de hinner växa sig stora och frodiga tills utplantering om en månad när järnnätterna har passerat.

I morse när jag gick till jobbet sken solen så härligt och fåglarna hade redan stämt upp sina serenader. Det skimrade ljusgrönt efter vägen - björkarna har redan fått musöron! Det är ovanligt tidigt - minst en vecka, kanske två. Hemma i Jämtland sade man att det var dags att buföra = dra iväg med korna till fäbodvallen när björklöven precis slagit ut, vilket brukade vara runt skolavslutningen.

Hade besök av brandkåren ikväll. Det var gräsbrand längs kraftledningen - igen. Ett år sedan sist. På ett par ställen brann det dessutom. Någon eller några har visst haft väldigt otur med tänket. Den här gången brann inte så stora ytor som förra året, men riktigt olustigt i alla fall är det. När blir nästa gång? Och hur omfattande? Husen ligger nära.

1 kommentar:

  1. Jaha, nu ska nog inte jag lägga ut någon bild på min lilla planteringslåda...ynkliga och penliga små physallis som inte är direkt färdiga för omskolning...beror nog till stor del på omsorgen här, eller snarare brist på omsorg...
    Usch, det är otäckt med bränder, att folk aldrig lär sej. Att elda av gräs så här års kräver mycket av den som håller i tändstickan. Man får hoppas att det vart en rejäl läxa.
    Ha´det så gott nu på kvällskvisten!
    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.