söndag 15 maj 2011

Från havet

- direkt till bordet...

Idag blev det en fisketur på Saltfjorden. Hade planerat fiskmiddag. Nästan vindstilla och skön temp. Perfekta förhållanden för vår lilla 4-meters aluminiumbåt. Det tog inte lång stund innan vi fångat fem fina torskar och var tvungna att avbryta fiskafänget. Har inte kapacitet att frysa annat än en mindre mängd.

Middag på altanen i strålande sol: Nyfångad, stekt torsk med citron och grönsaker. Färskare än så går det inte att få fisken. Och godare får man leta länge efter...

Klicka på bilderna för större format!

6 kommentarer:

 1. Oj, vilka fantastiska foton! Min morbror bor i Stavanger och han är fotograf. Det var meningen att jag skulle kommentera din Triss, fina bilder där också. Men dina torskar var magiska:)

  SvaraRadera
 2. Det kallar jag livskvalitet, avundsjuk, ja. Fina bilder oxå.

  SvaraRadera
 3. Åh färsk torsk har jag inte fiskat sen jag var barn. Tyvärr flyttar man ju ifrån en del privilegier också när man blir vuxen och flyttar hemifrån ;-)

  SvaraRadera
 4. Den översta bilden är som en tavla, mycket vackert.

  Sen blir man ju hur sugen som helst på färsk stekt torsk när man ser dina andra bilder. Jag har bara ett paket i frysen köpt på Ica i Byske. Det var tänkt att plockas fram och tillagas i dag men det vete sjutton. Inte efter ditt inlägg.

  SvaraRadera
 5. Åhhh, det måste väl vara höjden av njutning!! Bilderna talar sitt egna språk...Det har sina fördelar att bo vid kusten, här i Hjälmaren är det mest gädda, som smakar dy...
  Ha´en fortsatt bra dag!!
  Kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.