onsdag 25 maj 2011

Inspektion

Tog en liten runda i trädgården ikväll för att se vad som hänt sedan sist = i måndags. Även om tempen inte är så mycket att skryta med med tanke på att det snart ska vara sommar, så händer det saker!

Trots den sena timmen så var vitsipporna fortfarande utslagna. En hel tuva har det blivit i söderrabatten av den knytnävsstora planta jag fick av go´a Laila i Stockholm för många år sedan. Här växer inga vilda vitsippor nämligen.

Löjtnantshjärtat har precis slagit ut. Tycker den växten är som vackrast just nu när blommorna framträder i ett sparsamt lövverk - och mot den vita tegelväggen. Måste ut med macroobjektivet....

Rabarbern börjar växa till sig. Längtar efter årets första Rabarberpaj:
Fyll en pajform med rabarberbitar. På med riven mandelmassa. Täck med smuldeg på havregryn, vetemjöl, strösocker och smör. Ev en gnutta socker. Grädda i 200 grader varm ugn ca 30 - 35 minuter och servera ljummen med vaniljsås eller lätt smält vaniljglass. Mmmmmm

Klicka på bilderna så blir de större!

3 kommentarer:

 1. OJ! Har löjtnantshjärtat redan slagit ut? Är inte det tidigt?
  Rabarberpaj! Finns det nån godare paj? Tror inte det!
  Jo det var foto och kommunikation jag hade sökt.
  Tråkigt, jag ville verkligen gå den!
  Hoppas du har bättre tur!

  SvaraRadera
 2. Löjtnantshjärta säger bara ger mig varma känslor. Så vacker så
  Tack för bilderna
  Ha en bra kväll

  SvaraRadera
 3. Jag måste nog be någon av mina systrar att ge mig en tuva vitsippor, jag saknar dom så. Rabarber har jag däremot gott om. jag brukar blanda lite potatismjöl i sockret som ag strör över rabarbern så blir det inte så vattnigt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.