söndag 24 juli 2011

Det skvalar

- både ute och inne just nu. 

För första gången på länge har det regnat en hel del idag. Välbehövligt, för det är så torrt i marken. Har inte fått någon hjälp från ovan att vattna rabatter och trädgårdsland, så det har burits åtskilliga liter från vattentunnan denna sommar. Tokigt nog så har det inte bara duggat utan störtregnat också så blommorna slokar - det var ju inte så jag tänkte när jag dansade regndansen igår!

Inomhus skvalar det från Saftmaja. Svartvinbärssaft på gång. Inte på färska bär - det blir inga sådana denna sommar. Något har drabbat blommor eller bär - tomt i buskarna!! Hittade ett par påsar i frysen som behövde göras något med. Lättsockrad saft utan tillsatser av en massa konstigheter - bra mycket bättre än artificiella drycker till barnbarnen och andra sugna.

Lite vemodig känner jag mig just nu. Sista kvällen på sommarledigheten. Dags att streta iväg till jobbet imorgon. Så fort veckorna försvann. Det är ju så när man har trevligt.

Finlands vita ros slog ut i full blom runt midsommar - lagom tills vi tog semester.
Nu har den blommat ut - precis som ledigheten

3 kommentarer:

 1. Vilken vacker ros!!
  Ja, nog är måttligt regn att föredra...här har det regnat såpass så alla blommor som jag planterat i krukorna ser ledsna ut, trots att jag har ett lager lecakulor i botten. De blir bruna och riktigt fula, så tråkigt.
  Gott med svartvinbärssaft, länge sen jag gjorde saft över huvudtaget. Går inte åt sådär väldans mycket här, jo det förstås, barnbarnen...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jättefina rosor och förstår din vemodskänsla, för nog är det skönt att vara ledig.

  Önskar att det blir mer sommardagar igen,längtar också mer sol
  Kram Lissen

  SvaraRadera
 3. Men vad tråkigt om era vinbärs buskar!
  Tur du fann lite bär i frysen. =o)
  Underbar bild på rosorna!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.