lördag 23 juli 2011

Sommarkväll

Åh så ljuvliga dessa sommarkvällar är! 

Varmt, ljust - och myggfritt!!! Har inte hållit räkningen denna sommar på hur många kvällar vi suttit ute på altanen - inte inne i den inglasade delen - och njutit av stillheten, värmen och ljuset till långt inpå nattkröken. Dessutom inte anfallna av horder av myggor som brukligt är. Det senare måste bero på att det är så torrt i markerna.

Just nu 23 plus. Jag klagar inte! Lägger i minneslagret inför kommande vinter....

Luleå leder solligan denna sommar - inte oväntat! Det är i Norrbotten man ska vara om man ska ha sol och värme!

Just denna fantastiska kväll har vi njutit av kronärtskockor med smör och salt - bara sååå gott!!! Det doftar Frankrike i hela huset efter koket! Som huvudrätt räkor. Genomgående dryck ett hemkört vin på Sauvignon Blanc - producent Mount Fishtail från Nya Zeeland. Ny bekantskap för oss - och en riktigt trevlig sådan. Ett av våra favoritvin på den druvan är annars Stoneleighs variant, också det från Nya Zeeland. Fick tipset av en gemytlig och kunnig "farbror" som höll i vinprovning på Citti Markt i Flensburg. Där köper man inte "grisen i säcken" ens på varuhusen!

3 kommentarer:

 1. Ha det fortsatt gott i det härliga vädret och den goa miljön. Här nere gäller det att passa på mellan skurarna...
  /SA

  SvaraRadera
 2. TAck för besök hos mig. Vilka härliga bilder både från fjällvärlden och från Öland. Är så sugen på en fjällresa nästa år men det kolliderar med mina odlingar i trädgården.Får se om jag kan hitta en pålitlig vattnerska.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Det låter riktigt gott det där. Den menyn måste jag testa innan sommaren är slut.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.