torsdag 16 januari 2014

Grön vinter

 - eller snarare grå.

Mitt i januari och snön lyser med sin frånvaro. Skönt att kunna röra sig utomhus utan att riskera liv och lem. Det gillar jag. Liksom att få se solen och blå himmel, även om det ännu är korta stunder.

Fick jag välja skulle jag låta det snöa överallt utom på vägar/gator och trottoarer. Växtligheten mår väl av ett skyddande snötäcke. Och så lyser det upp i denna mörka årstid. Men nu får jag inte välja.....

http://torsdagstema.blogspot.se/

20 kommentarer:

 1. Tänk att ni har snöfritt så långt norrut! Vi har slutligen fått vinterväder med allt som det innebär! Bäst av allt, våra tulpaner och krokusar som har börjat sticka upp har fått ett skyddande täcke över sig! Hoppas de inte fryser bort!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Du är den första, förutom jag själv som har det snöfritt av alla bloggar jag besökt idag..
  Just nu virvlar det lite flingor där ute men jag tror inte att det är något som lägger sig..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig naturen behöver det vita täcket då mår den bäst och så förökar ju fästingar och annat otyg sig mycket sådana här varma vintrar. Inte bra det. Gillar dina foton.

  SvaraRadera
 4. Det är märkligt att ni har snöfritt och vi har snö, som om att pannkakan vänt på sig. Fint har ni det hur som helst, det är ofrånkomligt däruppe.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om det där med gator och vägar Gillar inte halkan som medföljer snön.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Nej, tyvärr får du inte välja! Å visst är vädret helknasigt! Du har inte en endaste snöflinga i dina bilder, medan det här - 1 000 k söderut ligger ungefär 3 millimeter. Jag vet - inte mycket att hänga i julgranen, men ändå. Å jag ger den gärna till dig om du längtar. Ska t o m se till att vägor och offentliga platser är snöfri;-)

  SvaraRadera
 7. Tänk så praktiskt om man kunde välja var snön skulle falla.

  SvaraRadera
 8. Der var det ikke sne. Deilig, deilig, deilig.
  Her har vi mer enn nok, så savner du litt, kan jeg sende over noe med først postdue.
  Ha en fin dag.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2014/01/16/det-sner-i-dont-like-men/

  SvaraRadera
 9. Visst är det skönt att kunna röra sig utomhus utan att riskera att halka och ramla men jag väljer nog ändå snö om jag får, det lyser upp och just nu behövs det verkligen ljus!

  SvaraRadera
 10. Ja jag håller nog med dig där, det skulle vara skönt med vissa delar helt snöfria, men det är ju en utopi så vi får försöka njuta av snön på vägarna också. ;)
  Fina bilder, gillar det där gula huset i första bilden.

  SvaraRadera
 11. Har ni ingen snö vilken lycka, här har vi fått nästan en dm:-(
  Ha det bra

  SvaraRadera
 12. Minnet om den 17 maj återkommer när man ser dessa bilder, kram Laila

  SvaraRadera
 13. Ja, inte ser det ut som vinter hos dig. Snön lyser alltså med sin frånvaro både här och där ;-) Jättefina bilder från där du är. Tänk om man verkligen kunde få sina önskningar uppfyllda. Då skulle jag önska att det aldrig var vinter här. Sommar året om och runt 25-30 grader tack :-)

  SvaraRadera
 14. Just nu baklängesvärlden. Ni där uppe har ingen snö och vi har mycket! Och det kommer mer nu och det är så vackert ute och det blir ljusare. Men nu har också något kommit som inte är så trevligt, stormen......ojjjj, vad det blåser här. Men man kan inte få allt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Men...ingen snö?? Nu tror jag världen är alldeles upp och ned...du som bor norröver!! Det blir lite renare och ljusare med snö, och nu är det alldeles lagom, så mer vill jag då inte ha...
  Du...jag sa likadant,varför går en värmepump sönder vintertid bara...och mannen i huset förklarade lugnt att det kan bero på att det inte används så mycket på sommaren...Och så är det nog!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 16. Men var i alla världen fanns ni när snön delades ut ,totalt bortglömda .synd ,kram Nette

  SvaraRadera
 17. Jag fattar att det är trist utan snö, det är så mörkt utan det vita och så hör det ju vintern till :)

  SvaraRadera
 18. Dejlig grøn vinter, her er igen kommet en del sne :-)

  SvaraRadera
 19. Nu verkar det som att vi har vänt på Sverige! Fick några cm snö i natt men det är plusgrader så det blir bara slask och sörja när det är klart. Egentligen brukar vi inte få vinter här förrän i slutet av jan, men det har varit så extremt varmt så länge. Jag hoppas alla knoppar klarar sig. Märkligt att det inte är någon snö hos dig!

  SvaraRadera
 20. Ja där håller jag med dig...om man ändå kunde få välja att plocka russinen ur kakan ;)

  SvaraRadera