måndag 27 januari 2014

Hej då macken

Dags att vända hemåt efter tre fantastiska år i Norska Bodö.

Vi har haft en fantastisk tid på många sätt. Vi har bott som kungar i en härlig lägenhet mitt i centrala stan. Nybyggt, genomtänkt, designat. Och så en superaltan på det med fantastisk utsikt över hav, fjäll och stad. 

Fem minuters promenad ner till kajen - där vi gått väldigt många gånger under de här åren. Ledsnar aldrig på att strosa längs stadens pulsåder. Se på båtar, folkliv, fåglar. För att inte tala om det fantastiska ljuset, som kan växla många gånger under en dag. Storma kan det också göra har vi fått erfara. Spännande att uppleva - bara man slipper vara ute på havet.

Nu lämnar vi vackra Norge med många härliga upplevelser lagrade i minnesbanken. Kommer med säkerhet tillbaka för att hälsa på kära vänner - och kanske få oss en fisketur eller två på fjorden......

15 kommentarer:

 1. Tro mej, Den utsikten kommer du att sakna margareta

  SvaraRadera
 2. Hallå äntligen får man väl säga. Även ni har haft det bra och man har fått hälsa på så saknas ni här hemma i Sverige.
  Det blir liksom lite enklare allt när man är på samma sida om gränsen.
  Det du saknar kan du alltid återuppleva eller återkomma till.
  Kram vi syns, Laila L

  SvaraRadera
 3. Men varför ska ni inte ha kvar den fina lägenheten i Bodö ??
  Trodde det var ert sommarparadis.
  Wow vilken snyggt designat lägenhet, så snyggt, så snyggt.
  Och utsikten den kommer ni säkert att sakna...

  Tjing från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Det där skulle jag gärna kunna byta mot, inte bara för lägenheten utan mest för det som bara finns där i Norge. Underbara bilder och självklart kommer du nog att längta tillbaka en del, skulle då jag ha gjort. En sådan tripp något år vore inte helt fel, men som det är nu med mamma i närheten så skulle jag inte kunna lämna - och hon skulle aldrig följa med - tyvärr.

  Nu kommer ni lagom till att ljuset återvänder och förhoppningsvis högre temperatur.

  SvaraRadera
 5. I kommentarerna innan min kan jag ana samma längtan efter boende med så vacker utsikt (för att inte tala om den fräscha lägenheten) ;) Hoppas ni får det minst lika bra där ni ska var efter flytten! Och , som sagt, man kan ju alltid återvända på besök!

  SvaraRadera
 6. Oj...förstår att det är med många blandade känslor i bagaget som ni återvänder hem. Men Bodö finns alltid kvar, och vännerna likaså!! Men jag förstår känslan, och lägenheten sen...wooow säger jag bara!!
  Så välkommen hem säger jag!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Din text stämmer mycket väl överens med bilderna. Underbar utsikt, vackert ljus, nytt och modernt boende mitt i navet. Blir säkert många fina återbesök framöver men förmodligen skönt att slippa åka iväg vid -35 grader.
  Allt Gott.
  M

  SvaraRadera
 8. Ååå så var det dax! Det är/var ju så fint här! Tänk att vi hann besöka er - det var på "håret" ;-)
  Ha det gott och höres!

  SvaraRadera
 9. Wow, maffig lägenhet med en fantastisk utsikt! Jag kan tänka mig att det är lite svårt att släppa den, även om ni kanske har nått annat fint att flytta till!

  SvaraRadera
 10. WOW vilken lägenhet, vilken altan och vilken utsikt som jag fåt ta del av många gånger tack vare dina bilder. Får man fråga varför ni åker hem eller är jag för nyfiken nu...

  SvaraRadera
 11. Vilka underbara bilder, precis som vanligt. Bodö är verkligen fantastiskt vackert och utsikten från er altan rent magisk. Jag förstå att det svider i hjärtat att lämna den lägenheten.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 12. Vilken fantastisk lägenhet... och vilken härlig utsikt! Tack för alla vackra bilder du låtit oss ta del av :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Vilka fina minnen du tar med dig tillbaks till Svetige. Bodö finns ju kvar. Lycka till med allt nytt som väntar er nu. Kramen.

  SvaraRadera
 14. Då bär det hem nu till Boden igen! Är det pensionen som väntar för er båda? Ha en riktigt fin tid tillsammans, och njut av all ledighet!
  Kram karin

  SvaraRadera
 15. Ni har verkligen bott i en toppenlägenhet, skulle så gärna vilja bo men en sådan fantastisk utsikt!

  SvaraRadera