söndag 12 januari 2014

Varde ljus!!

Ljuset är äntligen på väg tillbaka. Solen har visat sig ovanför bergen i väster. Så härligt att få se den igen efter många grå dagar. För varje vecka som går blir det ungefär 40 minuter längre "dag". Njuter....Klockan tre på eftermiddagen är det inte mycket dagsljus kvar. 

Hurtigrutens Kong Harald på väg norrut mot nästa hamn


21 kommentarer:

 1. Vackert! Och visst behöver vi ljuset, njuter varje dag av att det blir ljusare!

  SvaraRadera
 2. Vilka helt underbara bilder! Å tack för infon att veckorna fr o m nu blir 40 minuter längre. Den infon behövde jag idag, då vi inte sett solen, för den har ju du däruppe. Är inte avis, jag lovar;-)

  SvaraRadera
 3. Vilket speciellt ljus det verkar bli ändå - inte mörkt, men inte ljust?
  Vackert oavsett!

  SvaraRadera
 4. Går mot lysere tider nå
  og snart er det vår :)
  Nydelige bilder.
  Ha en fin kveld
  Mormor

  SvaraRadera
 5. varde ljus o det blev ljus. man lever upp igen, kram Laila

  SvaraRadera
 6. Vackra bilder med härliga färger! Det är så skönt med färg efter allt gråväder vi har haft! Och hurra för att ljuset är på väg tillbaka!

  SvaraRadera
 7. Det gäller att ta tillvara varje minut av dagsljus som man har möjlighet till . Dina skymningsbilder är dock väldigt stämningsfulla och ger en annan sorts välbefinnande än dagsljuset. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. ;D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Jamen det är så vackert där ändå - det vet jag ju. Och de 40 minutrarna som förlängs gäller väl inte Stockholmstrakten - det är väl en viss skillnad mellan norr och söder även i det avseendet....eller hur....apropå BP:s kommentar.
  Men snön har kommit även här så det har blivit ljusare av det - tack och lov för litet snö på marken. Det är bättre än jämngrått som ett ylletäcke över huvudet dag ut och dag in.

  Har ni börjat packa? Tur att vi hann hälsa på er där i vackra Bodö!

  SvaraRadera
 9. Förstår att du gläds över att se solen igen!! Härliga bilder.

  SvaraRadera
 10. Riktigt trevliga kvällsbilder.
  /Kiki

  SvaraRadera
 11. Ganska läckert när det är mörkt med, med alla de glittrande lamporna!

  SvaraRadera
 12. Vatten och ljus, underbara bilder.

  SvaraRadera
 13. Jag kan bara hålla med! Och vilka bilder du tagit. Wow!
  När jag tog mina ljusbilder var klockan också 3.

  SvaraRadera
 14. Sköna bilder... härligt ljus i den första med solen som visar sig lite... och fina mörkerbilder... snyggt med de glittrande lamporna som speglar sig i vattnet.
  Svar på din fråga - svampen är ostronskivling... brukar finnas i grönsaksdiskarna och även vildväxande på lövträdstubbar/ stammar. Och ja, där i kanten av skogen bor jag, min man och katten :)
  Kram

  SvaraRadera
 15. Vackert ljus i dina bilder. Så fort det går mot ljusare tider hos dig! Här, Helsingborg, har dagen ökat totalt 34 min sedan vintersolståndet!

  SvaraRadera
 16. Så underbart vackert, förstår inte hur ni står ut utan ljuset. Jag blir deprimerad bara av det gråa och mörka vädret. Men på en sådan vacker plats står man kanske ut.

  SvaraRadera
 17. Läckert bild ett blir min favorit;-)
  Vill så gärna åka Hurtigruten och en dag kanske vem vet.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 18. Otroligt vackra bilder !! Vilket ljus och vilka underbara platser. Så långt från där jag är man kan komma känns det nästan som ;-) Här räknar jag också ner att dagarna blir längre. Tycker det ser ut som bara ett par minuter per dag. Men slår man ihop det på en vecka kanske det skiljer lika här som där. På Malta gick solen idag ned klockan 17.10.

  SvaraRadera
 19. Tack för dina rader hos mig Beppan. Ja, om man vill ha garanterat sol och värme är det här den sämsta tiden på året att resa till Malta. Från April och framåt är bättre. Men Juli och Augusti tycker till och med jag att det är för varmt :-) September till December gillar jag nog själv allra mest.

  SvaraRadera
 20. Så vackert! Och visst märks det att ljuset är på väg tillbaka, eller om det är snön som lyser upp nu när de becksvarta kvällarna bytts ut. Härligt känns det i alla fall!

  SvaraRadera