fredag 19 juni 2009

Midsommarafton

Midsommarnattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.
- eller hur det nu var......

Plus 12 grader under dagen. Kylig vind. Inte ovanligt denna sommar.
På plussidan får man väl säga att det inte regnar i alla fall.

Har nyss kommit hem från midsommarfirande hos goda vänner. Så härligt med dessa traditioner! Förutom att njuta av trevligt umgänge och god mat har vi givetvis klätt midsommarstång med löv och blomsterkransar. Vackraste stången på många år. Fast det har vi visst tyckt förr.

Hittade faktiskt rätt bra med blommor efter lite letande. Hundkex, rödblära och midsommarblomster framförallt. Sju sorter kom vi inte upp till, fast det är ju å andra sidan inte nödvändigt heller. Drömma ljuva drömmar går bra ändå!

Skönt var det att dra sig inomhus efter arbetsinsatsen. Slippa nordanvindarna och myggen. Undrar om vi var ensamma om att klä stång i år. Varken hörde eller såg andra människor vara utomhus i kvarteren runt omkring.

När vi cyklade hemåt lyste solen från klarblå himmel. Klockan var runt elva på kvällen. Så ljuvligt! Älskar denna tid när det är ljust dygnet runt. Önskar att den räckte lite längre bara. Nu går vi ju mot mörkare tider igen. Vill helst förtränga detta faktum. Glömmer det så länge i alla fall och bara njuter av Norrbottenssommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.