söndag 8 november 2009

Hård slips

Far i huset firades med ett hårt paket på morgonen. Lyckades få tag på en av totalt 10 200 flaskor av Grönstedts XO Christmas Cognac 2009.

Det är för fjärde året i rad som Grönstedts gör en speciell julcognac. Årets variant är gjord på en blandning av sex olika eaux-de-vie som är mellan 25-40 år gamla och har en genomsnittsålder på 32 år.

"Cognacen har en påfallande söt doft av kanderad aprikos, fikon, kanel och apelsinskal. Man finner både nöt och choklad i smaken och dessutom en spännande kryddighet. Den har en relativt lång och behaglig eftersmak med toner av muskot.
"

Ska bli spännande att smaka.

Farsdagsfirandet fortsatte på eftermiddagen med kärt besök av barn med sambos och barnbarn. Ingen slips i deras paket heller!

Tårta blev det inte, men däremot middag - önskematsedel från far:

Ugnsstekt falukorv med helstekt lök och potatismos
Glass med lättsockrade jordgubbar

Hade en bit Jokkmokks falukorv och en bit av Scans variant. Det är verkligen skillnad på korv och korv!! Jokkmokkaren vann solklart både i smak och konsistens. Den har också välförtjänt vunnit pris för sin kvalitet i olika sammanhang. Hög andel bra nötkött har den. Och minimalt tillsatt vatten(!) jämfört med andra falukorvar- läs SVD:s artikel om vattentillsatser.

Har hunnit med en kortare kamerasafari under dagen också. Det är så kul att dra iväg med kameran i högsta hugg. Alltid finns det nå´t intressant att föreviga. Lyckades bland annat fånga fågelbordets färggrannaste besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.