onsdag 18 november 2009

Vaccinera eller inte?

Börjar bli trött på alla skriverier om svininfluensa och vaccinationer. Tidningarna har skrivit många spaltmeter om den fruktansvärda sjukdomen vid det här laget. Dagligen matas vi med rapporter om biverkningar av vaccinet - och dödsfall i sjukdomen.

Ena dagen ska man ha två sprutor för att klara sig över huvud taget. Småttingar ska inte vaccineras utan bara riskgrupperna. Nästa dag räcker det med en spruta och barn från 6 månaders ålder behöver absolut en dos. Fast en del är tveksamma.....

De oliktänkande tystas ner - som Annika Dahlqvist. Får inte fortsatt förtroende att vikariera som läkare på vårdcentralen. Andra får "bara" smäll på fingrarna.

Beror detta på att det handlar om enorma summor pengar för läkemedelsföretagen? Är det så att industrin styr vetenskapen??? I Danska tidningar kan man läsa artiklar som "Korruption bakom massvaccineringen"

Tänk att denna influensa till och med har fått vissa att bli tjuvar och stjäla sitt vaccin. Så desperata och rädda sådana människor måste vara. Andra kastar sig iväg till vaccinationslokalen i grannkommunen och försäkrar sig om en dos - långt innan alla i riskgrupperna och barn- och ungdomar fått sin. Detta givetvis till följd av alla skriverier i media.

För att inte tala om organisationen runt vaccinerandet. Hur smart är det att tvinga en hel stor kommuns befolkning till ett enda ställe i centralorten? I dessa influensatider dessutom... Transport från byarna med färdtjänst. Köer utomhus i timmar, utan skydd för väder och vind. Inga sittplatser heller för dem som har problem att stå länge. När de äntligen kommer in i huset får de besked att vaccinet är slut för dagen .....

Kan inte tro att detta vaccin ska vara värre än annat jag fått injicerat i mig sedan jag var barn. Nog lär jag ta min dos när möjligheten ges. Vill ju inte bidra till att sprida flunsan. Fast jag kan inte sluta fundera över om det är rätt beslut. Vad händer se´n? Mutatoner? Ny massvaccination?

Man får hoppas att det är opåverkad vetenskap som avgör..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.