söndag 16 maj 2010

Sommar!

Vilken fantastisk långhelg vi haft! Startade med en härligt solig torsdag och fredag. Som de goaste högsommardagar! Tillbringade dessa dagar i skogen med röjningsjobb och dikesrensning. Det gick åt en hel del vätska i värmen. En och annan mygga har redan dykt upp. Hoppas stora invasionen låter vänta på sig länge!

Fredag kväll bröt ett hiskligt åskväder lös. Det small och sprakade i huset och så blev det kolsvart. Inte bara hos oss, så vi kunde konstatera att det hänt något i hela området. Bara att krypa i säng. Efter en stund vräkte regnet ner och så kom elen tillbaka. Inget allvarligt hade hänt tydligen. Mäktiga krafter det där.

Högsommarvärmen tog den sista snöhögen på vår gård i går. Idag gick jag i bikini och krattade gräsmattor och rensade bort fjolårets blomsterprakt från rabatterna. Under allt ris och gamla löv spirar årets plantor för fullt. Rönnen har redan fått blad och löjtnantshjärtat vid söderväggen har inte långt till blomning. Rabarbern tittar upp med knubbiga, röda knoppar. En ljuvlig tid detta!

Min äkta hälft använde fyrhjulingen med kärra för att köra ved. Hämtade på vedbacken och travade under tak för kommande vinters behov. Sedan hittade han ett nytt sätt att använda motorkraften. Han lastade mina lövhögar och tog dom till komposten på tillbakavägen.


Som grädde på moset har vi varit på kalas. Äldsta barnbarnet fyllde hela 7 år i går. Tycker det är nyss han låg i vagnen och snusade. Vart har åren tagit vägen??

2 kommentarer:

  1. Ja visst är det en ljuvlig tid nu!

    SvaraRadera
  2. Ja, åren går fort! Fortare och fortare för varje år tycks det som.....
    Åska? Nämen fy, stackars dig!
    Men de där rabarberna är jag allt bra avundsjuk på.......

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.