måndag 17 maj 2010

Brand

Ännu en ljuvlig försommardag med högsommarvärme. Vinterjackorna i groventrén känns väldigt malplacerade. Det får bli ett busvädersprojekt att hänga undan dem. Har ingen lust att jobba inne nu när kvällarna är så härliga.

Sommartid på jobbet stör inte heller. En timme kortare arbetstid känns verkligen. Nackdelen är ju att samma jobb ska göras på kortare tid...

Nåväl. Denna kväll ägnades åt vedstapling och försök att gräva upp min älskade vinranka ur trädgårdslandet. Kanske tjälen släppt greppet om krukan i morgon.


Efter att vi intagit vår middag utomhus ropar maken - Det brinner! Och så rusar han iväg upp till kraftledningsgatan ovanför vårt hus. Javisst brann det och det rejält dessutom. Det torra gräset och vinden gjorde att eldområdet, som från början var ca 10 kvadratmeter ökade för varje sekund. Jag försökte med vattenhinkar men maken ringde direkt 112.

Tur var väl det - och så skönt att räddningstjänsten finns på 10 minuters avstånd. Snabbt var två bilar på plats och brandmännen släckte elden innan en värre katastrof inträffat.

Man kan ju spekulera i varför det började brinna. Rökning? Lek med tändstickor? Vi lär inte få veta. Det kanske var en nyttig lärpeng - för alla områdets barn som kom cyklande när brandbilarna anlände - att se vad som kan hända när man är oförsiktig med elden.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Återkommer/Annika

  SvaraRadera
 2. Nu är jag uppdaterad på alla era event under helgen. Vilken tur att branden blev släkt snabbt. Fina bilder Maggan.Härligt med den analkande sommaren och ljuset!!! Njuter fullödigt av att solens strålar, Tänk vad ljuset gör, blommor spirar,djuren & flyfän,mår så bra & vi. Igelkotteparet har gottat sig i vår rabatt hmmmm. Vi får nog småkottar i juli.
  Kram A

  SvaraRadera
 3. usch då hoppas att det inte är en ny gryningpyroman som härjar hemma vid hos dig!! nej nu skrämde jag dig visst, Det är nog bara en cigg som orsakat detta.
  Du, vet du om man kan ta sticklingar från en ranka? Jag klppte ur min idag o satt ner i vatten. tänkte att det skulle växa ut rötter för senare plantering. Vad tror du om det?

  SvaraRadera
 4. Ojdå! det kunde ju gått riktigt, riktigt illa!
  Vilken tur ni hade.......

  Ang Ananasen; näe det finns nog inget godare, det och lite vindruvor och sen lite havsutsikt på det.....

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.