måndag 13 januari 2014

Ansjovissnurror

Salt och gott till ett glas bubbel eller en drink.....



     :ca 30
     Recept från Spisa.nu


     Smördeg 500 gram  - rulle alt plattor
     Ansjovisfiléer 200 gram  - hackade
     Gul lök 2 st stora - skala och hacka
     Smör 4 msk
     Ägg 1 styck
  1. Smält smör i en kastrull. Bryn löken sakta på medelvärme i kastrullen, rör regelbundet. När löken är gyllene tas den upp och får svalna.
  2. Rulla ut smördegen. Fördela ut ansjovis och lök jämt över smördegen. Rulla ihop till en rulltårta. Skiva cm-tjocka skivor med vass kniv. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt några minuter.
  3. Pensla med ägg och sätt in i 220 grader varm ugn i 10-12 minuter.
    Servera gärna ljumma.

9 kommentarer:

  1. Det här låter som något jag skulle gilla. Jag kopierar receptet direkt.

    SvaraRadera
  2. De såg verkligen läckra ut. Tack för receptet, de ska jag absolut prova.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Såå gott... brukar göra samma och bara jag tänker på det så vattnas det i munnen :)

    SvaraRadera
  4. Jag har svårt för ansjovis, men de går säkert att göra med någon god ost eller med oliver istället. Ser smaskiga ut!

    SvaraRadera
  5. Å nu har vi (= jag) kommit till en ny matblogg:-) Jag uppskattar den - matbloggen alltså då jag gillar anchovis. Nu gäller det bara att hitta en vass kniv;-)

    SvaraRadera
  6. Ser väldigt gott och frestande ut. Perfekt som förrätt ju. :)

    SvaraRadera
  7. Det här är nog i den enda formen som jag verkligen tycker om ansjovis...riktigt gott!!
    Läcker bild (nu försökte jag mej på att vara lite lustig också...)!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Det där såg gott ut. Snart kalas här och jag ska nog prova ditt recept.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  9. Toppen, går precis och funderar över vad jag ska göra av mina ansjovisburkar. Stort TACK, härligt med vänner som vet vad man behöver utan att man behöver påtala det!!!!!!!!
    Ska testas.
    Allt Gott.
    M

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.