Valborgsmässoafton hör det ju till att man samlas runt en brasa. Ursprungligen en hednisk sed från Tyskland. Man tände eldar, skrek och sköt vilt för att skydda sig mot häxor och onda andar. Tack och lov skreks det inte vid vår eld. Inte sköts det vilt heller. Däremot saknade jag en sångkör som kunde ha sjungit in våren.
Denna kväll behövdes elden även för att värma frusna firare. Härligt att folk från hela stan kommer för att fira denna afton med oss i Trångfors. Kanske för att brasan tänds på barnvänlig tid.
Det hade kunnat bli så att ingen brasa fanns kvar till Valborgskvällen. Någon kanske hade läst fel i almanackan? Norrbottenskuriren
Hos på Djäkneberget tändes elden klockan nio, lite sent tycker nog barnfamiljer, för det var nästan endast vuxna. En del barvagnar vars innehåll sov.
SvaraRaderaDet var tre körer som verkligen sjöng in våren.
Kvällen avslutades med ett sju dundrade fyrverkeri. Många skattepengar, men vackert var det.
Fortsatt trevligt helgfirande.
Kram Viola
Barnvänlig tid, inte helt fel, för då får Beppan fina bilder också.
SvaraRaderaHär tändes brasan klockan 21 och följdes av ett fyrverkeri. Med andra ord så behövde jag inte ens gå ut i blåsten. Allt sågs från köksfönstret. Å brasans lukt kändes i hela området;/)
Här där vi numera bor är det ingen som har brasor! Jättetrist. Men där vi bodde tidigare, i Göteborg, där firades det alltid med bravur den här helgen, det kan jag sakna, det var eldar och körer och allting. För att inte tala om Chalmeristtåget!
SvaraRaderaMen det är mysigt hos er i alla fall!
Agneta kram
Vi fick både brasa, vårsånger och vårtal icg brasan tändes kl åtta och det var nog bra, för det var massor av barn med.
SvaraRaderaKram, Ingrid
Ja, så kulet som det ofta är i början av maj hos oss (också i södra Finland) behövs brasorna :-)
SvaraRaderaVi har inte den traditionen, inga fyrverkerier heller - men det är kul att läsa om hur valborg firas på olika håll i Norden.