söndag 3 november 2013

Novemberhelg

Vips så har årets första novemberhelg passerat. Det är väl så när man har det trevligt.

Njutit av härliga vänners sällskap, god mat - och dessutom har det varit en solig och fin helg också - även om vindarna varit kalla. Men vad gör väl det? Bara att se till att klä sig med varma kläder - läs dunjacka - och ge sig ut i friska höstluften. 

Höst ja - hur länge är det höst egentligen? Googlade och hittade en del hos Wikipedia. September till och med November räknas som höst på norra halvklotet står det. Så då är det väl höst fortfarande. 

Inte bara vi har njutit av god mat. Vi fyllde en påse med godsaker i lördags och tog oss till stranden där några gräsänder håller till. De var mycket tacksamma över omtanken! Så orädda de är. Vana vid att människor är vänliga. Gick omkring och åt bara ett par meter ifrån oss. Så vackra. Särskilt hanarna - eller Drakarna som de kallas - förstås med sina grönskimrande huvuden. 

Idag, söndag, har gräsänderna och de andra fåglarna i dammen intill Bodin Kirke fått sig ett skrovmål. Det var inte bara vi som hade godsaker till fåglarna där. Det var väl tur det - för de var många! 


21 kommentarer:

 1. Härliga bilder, ja dom är fina dom små liven
  här äter dom ur handen medans vovven tittar på;-)
  Det får gärna vara höst till mars och sedan en lång mild vår
  Ha det bra

  SvaraRadera
 2. Bra att ni belönar dem för att de ställer upp som fotomodeller - och stiliga sådana!

  SvaraRadera
 3. Fina fågelbilder! Närbilderna på änderna är helläckra! Vi har inte börjat mata ännu, det är fortfarande möjligt för dem att mätta sig på egen hand!

  SvaraRadera
 4. Ja killarna är hur snygga som helst med sina grön-metallic färgade huvuden. Fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Åh, så vackra bilder! på skönheterna!

  SvaraRadera
 6. Tänk vad gräsandshannen blir stilig på bilder! Ja idag var det allt litet "burrigt" att stå stilla och lyssna på en guide....skulle nog ha tagit på mig långkalsongerna ;-))

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder på änderna. Tycker så synd om dom när det börjar bli kallare, måste ju vara isande kallt att vara i vattnet. Tur att det finns snälla människor som bryr sig om och ger dom godsaker. :)

  SvaraRadera
 8. Medge att du bara matade dom så att du fick kanooon bilder;-)
  Grattis till det fina höstvädret hos dig, som du skickade ner till oss. Igår ösregnade det hela dagen, men nu är det en klarblå himmel:-) Tack!!!

  SvaraRadera
 9. Fina bilder från din helg :) Det har varit varmt för att vara första helgen i November, skönt tycker jag :)

  SvaraRadera
 10. Ja, visst går både helgerna och resten av veckorna alldeles för fort... Jättefina bilder på änderna..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 11. Finfina foton på dom små pippisarna,
  här har dom försvunnit från havet, men två
  svanfamiljer är kvar ännu.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 12. Låter som en härligt helg och är det höst så är det. Bara att klä sig efter väder och vind så man kan njuta till fullo ;-)
  Väldigt fina bilder som alltid. Ha en skön fortsatt vecka Beppan :-)

  SvaraRadera
 13. Visst är änderna väldigt vackra!
  Jag har fotat änder jag också.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 14. Här kan man inte säga att helgen eller veckan har varit fin. Det regnar mest, och gör så fortfarande. Regnställ har blivit det som man klär sig i numera!! Men det börjar bli i kallaste laget. Får nog satsa på en regn/vindjacka med tillhörande byxor, så man ser lite mer "klädd" ut, än i ett prassligt regnställ. Fåfängan pockar på!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 15. Fina bilderna och vilken tur för dem att ni och flera andra matar dem! Jag njuter av hösten trots regn och rusk. Vägarna är mjuka o fina när man rider. Sen kan man tända ljus och mysa inne. Men visst ser jag fram mot frostmorgnar och den kalla klara luften :)

  SvaraRadera
 16. Jag går stenhårt efter meterologiska årstider, det har med temperaturer att göra. Fem dagar i rad med medeltemperatur under tio grader så är det höst.
  Vackra och lite kylslagna helgbilder bjuder du på!

  SvaraRadera
 17. Den drickande anden blev fin i kontrast mot berghällen.

  SvaraRadera
 18. Det är lite roligt det där, att det är hanfåglarna som är de färggranna och vackra. Vad snälla ni är som går dit och matar dem!

  SvaraRadera