Bakom varje burk färdig honung ligger inte bara mängder av bi-timmar. Det är en hel del jobb med att skatta, avtäcka, slunga, sila och röra innan honungen är färdig att hällas på burk. Intressant sysselsättning. Och härlig känsla att ha egen honung på lager inför kommande behov.
Läs: alltomhonung.se
Honungsfylld ram |
Avtäckning - vaxet som täcker honungen tas bort |
Bivax |
Ramarna i slungan |
Naturens under.... |
Det där med honung verkar vara en ren vetenskap, som du/ni uppenbarligen behärskar. En fin hobby om man gillar bin och honung. Å vilka bilden du visar för att demonstrera hela jobbet. Tack för infon till en asfaltbonde som beställer honung till maken via nätet - ooooops. Manuka heter den och kommer från Nya Zeeland.
SvaraRaderaSpännande sysselsättning... och intressanta bilder! Har varit med och sett proceduren i verkligheten, men många av dagens människor har nog ingen aning...
SvaraRaderaIntressant att få följa alla steg! Mycket jobb bakom en burk honung! Det är visst ett gott honungsår i år till glädje för alla som gillar honung!
SvaraRaderaHa en skön kväll!
Känner igen honungshanteringen, mina svärföräldrar hade bin tidigare. Det finns inget godare än "egentillverkad" honung. Det är guld värt.
SvaraRaderaMen så intressant och härligt..tänk i ommar stod jag helt nära bikupor och funderade..så roligt det måste vara att ha en kupa eller tre. Lyckliga du.Läckra bilder.
SvaraRaderaMin man har varit biodlare, men numera köper vi närproducerad honung. Det blir en sked om dagen tillsammans med frukost yoghurten. Ha dé gott! Elisabeth
SvaraRaderaJag har en fd kollega som har bin och är mycket aktiv inom den lokala biföreningen så jag har förstått att det är mycket jobb och ibland ganska tungt jobb, men honungen är en bra belöning för mödan!
SvaraRaderaMycket snygg bildserie för att beskriva arbets gång. Honumgen som sedn kommer ut ser underbart gott ut...dessutom nyttig.
SvaraRadera/Kiki
Vilken fin presentation och spännande sysselsättning! Gillar inte honung själv men förstår att det är ett hantverk. Däremot är bivax väldigt bra i Lypsyl och salvor, tex propolis.
SvaraRaderaTrevligt att ni redan fått honung, kanske man får en slurk vid träff. Man vet ju vart bina varit o ätit. Kram
SvaraRaderaSå intressant och vilket arbete bakom hela proceduren.
SvaraRaderaHärligt med egen honung vad flitiga era bin varit;-)
SvaraRaderaJa det var en riktig rotblöta kändes nästan som att
sitta i Noaks ark, aldrig får man vara glad hoppas
vi slipper skyfall idag.
Ha det bra
Så intressant att läsa om tillverkningen och få följa den i bilder. Ha det varmt och gott.
SvaraRaderaDet verkar vara en komplicerad procedur, tur att du gått kurs i biodling.. inget man ger sig på bara så där :) intressant att se dina bilder!
SvaraRaderaVilken härlig känsla av att ha egen honung. Kul att få se hur det hela går till. Ha det fortsatt bra så här i slutet av en fantastisk Juli. Kram.
SvaraRaderaJa, verkligen ett under. Jag minns ju från min barndom hos mormor och morfar, men jag minns så klart inte exakt hur det gick till och utrustningen var inte så sofistikerad på den tiden. Jag minns också platta flaskor...?!?!? Men tänk så gott med egen honung! Tala om lyx!
SvaraRaderaAgneta kram
Kul med sista bilden att se honung i den konsistensen.
SvaraRaderaNaturens gratis produkt!
SvaraRaderaKram Karin
Här finns nu massor av getingar, man kan knappt sitta ute och äta sin lunch. Bin och humlor håller till i blomrabatten, särskilt vid en blå blomma - måste fråga hustrun.
SvaraRaderaDet där ser ut att vara en trevlig hobby. Trevligt med skåpen fyllda av egen honung också förstår jag..
SvaraRaderaKram Maidi
Låter spännande. Jag har vänner som är bitna av hobbyn. Kram Bosse
SvaraRaderaJa det måste vara väldigt speciellt att själv ha varit med i processen eller hur man nu ska säga. En hel del att göra men säkert värt det, smakar nog extra gott just därför.
SvaraRadera